Cedevita u Eurokupu s Benettonom, Spartakom i Bayernom

ŽDRIJEB u Barceloni odredio je da će košarkaši Cedevite igrat u skupini G Eurokupa. Protivnici su talijanski Benetton iz Trevisa, ruski Spartak St. Petersburg i njemački Bayern iz Minhena.

"Teško mi je nešto reći ovako na prvu", ždrijeb je prokomentirao trener Dražen Anzulović: "Benetton ima svoju kvalitetu, Spartak je bogata ruska momčad koja je moćna i utjecajna, a Bayern je tek ušao u društvo velikih, no ima veliki proračun i sjajno je organizacijski postavljen klub. Mi ipak u ovoj skupini trebamo gledati sebe i našu igru. Ako budemo pravi imamo šanse plasirati se između prve dvije momčadi i proći u TOP 16. Nekako mi se čini da je dobra stvar skupine blizina Trevisa i Minhena, a i St. Petersburg je bliže od primjerice Kubana ili sličnih klubova u Rusiji".

Nowitzki u Domu sportova?

Mnogi su oko kluba priželjkivali Benetton iz prve jakosne skupine, upravo se prisjećajući sjajnih dana iz prošle sezone i nastupa Cedevite u Final fouru Eurokupa upravo u Trevisu. Nema razloga da i ovom prigodom brojni hrvatski navijači ne daju podršku Cedeviti i na gostovanju u Trevisu i u Minhenu koji je također na dohvat ruke automobilom. Benetton je ove sezone preuzeo Saša Đorđević i značajno je promijenio prošlogodišnji roster. Spartak kao trener vodi Jure Zdovc dok je na klupi Bayerna ikona njemačkih trenera Dirk Bauermann.

Bayern se odnedavno spominje kao novi klub Dirka Nowitzkog koji je prošle sezone Dallasu donio naslov prvaka u NBA ligi. Zbog "lockouta" mnogi košarkaši iz NBA-a dolaze igrati u Europu, a Bayernov trener godinama vodi Nowitzkog u reprezentaciji te se Bavarci nadaju da će ga uspjeti nagovoriti na dolazak. Nijemac je ranije poručio kako se u slučaju odgode početka najjače lige svijeta namjerava "dobro odmoriti", no još uvijek postoji šansa da ga već ove jeseni gledamo u Domu sportova.

Ciboni put u Izrael, Ukrajinu i Francusku

Cibona, koja će prvi put igrati u ovom natjecanju, bila je smještena među nositeljima u prvom bubnju. Ždrijeb u Barceloni joj je donio skupinu A u kojoj su i izraelski Hapoel iz Jeruzalema, pobjednik ULEB Cupa 2004., te ukrajinski Donjeck i francuski Gravelines.

Natjecanje po skupinama će trajati od 15. studenoga do 20. prosinca. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u osminu finala.

Ždrijeb Eurocupa za sezonu 2011/12:

Skupina A: Cibona, Hapoel Jeruzalem, Donjeck, Gravelines
Skupina B: Himki, PAOK, Cholet, VEF Riga
Skupina C: Aris, Nymburk, Rudupis, GasTerra Flames
Skupina D: Valencia, Oostende, Asvel, Lukoil Academic
Skupina E: Gran Canaria, Lokomotiv Kuban, Banvit, Skyliners
Skupina F: Lietuvos Rytas, Le Mans, Azovmaš, Krka
Skupina G: Benetton, Spartak St. Peterburg, Cedevita, Bayern München
Skupina H: Alba, Dexia, Budućnost, Turow

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.