Cedevita u Zadar po potvrdu prvog mjesta: "Nema opuštanja, igramo na pobjedu"

CEDEVITA u 13. kolu Lige za prvaka gostuje u utorak od 20:00 sati u Višnjiku protiv Zadra. Susret nosi epitet derbija jer sastaju se vodeće momčadi hrvatskog prvenstva.

Cedeviti i za matematičku potvrdu prvog mjesta, kolo prije kraja igra i poraz manji od 9 razlike, koliko je momčad Ace Petrovića u Sutinskim vrelima slavila protiv Grdovićevog sastava. Bilo je 69:60. U slučaju veće negativne razlike, Cedeviti preostaje u petak slaviti protiv Zaboka u Zagrebu, iako i Zadrov eventualni poraz u Splitu donosi sigurnu jedinicu Baždariću i ekipi uoči doigravanja. Zaključak, Cedevita je jednom nogom na naslovu pobjednika regularnog dijela prvenstva, što je i najveći uspjeh momčadi iz Podsuseda u povijesti nastupa u hrvatskoj ligi.

I kako je Aco Petrović nakon subotnje pobjede protiv Zagreba napomenuo: "Momčad je u non stop ritmu dvije tjedne utakmice već osam mjeseci tako da imamo velikih problema sa ozljeđenima kao i potpuno iscrpljenim igračima", zaključak je da će u Višnjiku trener Cedevite puno rotirati, što je, uostalom, radio u domaćem prvenstvu dok je Cedevita još nastupala u Eurokupu, gdje je odigrala maksimalan broj utakmica.

Wright: Ne bojim se ni Zagreba ni Cibone

U Višnjik nije otputovao već duže vrijeme ozlijeđeni Vedran Vukušić, koji će na operaciju stopala u Nizozemsku 27. svibnja, te još uvijek bolesni Franko Kaštropil koji se muči s bronhitisom. Poštedu će vjerojatno dobiti i ozljedom zgloba načeti Corsley Edwards te Bracey Wright, koji zbog blaže ozljede koja traži kraći odmor i mirovanje nije trebao igrati niti u Splitu niti protiv Zagreba, no obije je utakmice odradio. Ponajprije je sjajan učinak ostvario protiv Zagreba u subotnjem derbiju, gdje je ubacio 18 koševa uz 4 skoka i 4 asistencije.


"Sjajan je osjećaj kada ostvariš postavljeni cilj, a to smo napravili osiguranjem prednosti domaćeg terena u doigravanju, što nosi broj jedan, zbog kojega sam i želio pomoći ekipi u subotu. Pred doigravanje smo dobili dosta samopouzdanja ovim rezultatom", govori Bracey koji vjerojatno neće niti putovati u Zadar.

"Sada imamo dovoljno vremena za skupljanje energije i daha pred doigravanje, što će nam silno trebati jer smo dosta potrošeni visokim ritmom ozbiljnih utakmica. I Cibona u polufinalu i Zagreb, ako prođe u finale, odlične su momčadi, ali mi smo obje dobili po dva puta u Ligi za prvaka i pokazali da protiv njih možemo igrati i pobijediti tako da ih se ne bojim. U dobroj smo formi već mjesecima, navikli smo se jedni na druge, imamo dobru momčad i samo trebamo ostati fokusirani, držati svoj ritam pa neće biti problema. Vjerujem da možemo otići do kraja", dodao je Wright.

I uz ove izostanke uoči derbija u Zadru Cedevita u Višnjik ne putuje s bijelom zastavom.

"Iako zbog ozljeda nećemo biti u punom sastavu mi protiv Zadra idemo na pobjedu. Nema opuštanja, imamo dovoljno kvalitetnih igrača i vjerujem da protiv Zadra možemo ostvariti još jednu pobjedu", pred put je rekao pomoćni trener Ivan Rudež.

Skroče: Ne odustajemo od drugog mjesta

Zadru bi eventualna pobjeda išla na ruku jer u tom slučaju bi gotovo sigurno osvojio drugo mjesto uoči doigravanja, što bi mu protiv Zagreba donijelo prednost domaćeg terena.

"Ja uvijek kažem da je za nas svaka utakmica presudna, a ova to uistinu i jest. Mi smo pobijedili u zadnjem kolu Borik, a Cedevita Zagreb tako da postoje realni izgledi da u doigravanje krenemo s drugog mjesta. To bi bilo odlično i pokušat ćemo to i ostvariti u preostala dva kola", susret je najavio sportski direktor Zadra Branko Skroče. "Znamo da će biti jako teško, Cedevita je favorit, ima najbolje strance i naše najbolje igrače, dugu klupu i sigurno u Zadar dolaze po pobjedu. Međutim, nismo ni mi bez šanse i sve ćemo uraditi kako bi ih porazili."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.