UEFA-in predsjednik nema pojma što Šuker radi s milijunima za nogometni kamp

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez je prije dva dana objavio da je primio formalnu potvrdu UEFA-e o prenamjeni sredstava za izgradnju nogometnog centra Svetice, od kojeg je HNS naprasno odustao prije mjesec dana. Prvi čovjek UEFA-e o tome ne zna ništa.

Davor Šuker i Damir Vrbanović taj su novac odlučili prenamijeniti za izgradnju nogometnih terena širom Hrvatske, što posljednjih tjedana Šuker koristi i u svojoj predizbornoj kampanji. Izbori su 22. prosinca, a Šuker, kao da je već dobio novi mandat, obećava izgradnju terena širom zemlje. Ovog je tjedna poslao klubovima poziv na sastanak i razgovore o tim projektima.

"HNS je nedavno uputio zamolbu UEFA-inoj Hattrick komisiji prema kojoj bi se financijska sredstva predviđena za Svetice iskoristila za obnovu igrališta hrvatskih prvoligaša. Manji dio tih sredstava uložen je u pripremu i početak projekta Svetice koji je u međuvremenu obustavljen, s čime se UEFA usuglasila.

Savez je sa zadovoljstvom dobio pisanu potvrdu UEFA-e kako je prijedlog HNS-a prihvaćen te je formirana posebna komisija Saveza koja će u kratkom roku, u suradnji s gradovima koji su vlasnici objekata i klubovima koji su njihovi korisnici, poduzeti sve pravne radnje, uključujući javni natječaj, kako bi se do svibnja 2018. godine pripremili svi uvjeti za početak radova. Uređenju terena pristupilo bi se za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji kada nema klupskih aktivnosti i završilo prije početka nove natjecateljske sezone", poručili su iz HNS-a.

Prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin pojavio se danas u Sarajevu pred novinarima, a dobar dio pitanja bio je upravo na temu hrvatskog nogometa. Između ostalog, odgovorio je i na pitanje što misli o odustajanju od izgradnje nogometnog kampa na Sveticama te je li uobičajena praksa UEFA-e prenamjena novca za infrastrukturu.

"Nisam znao da su odustali. Ne znam što je uobičajena praksa. Hrvatska je nogometni fenomen i trebali bi imati nogometni kamp. Danas smo u BiH, ali ni hrvatska infrastruktura nije neki biser na tom području, za razliku od hrvatske reprezentacije", rekao je Čeferin.
 
Inače, na čelu Hattrick komisije sjede predsjednik Šveđanin Karl-Erik Nilsson i njegov zamjenik Albanac Armand Duka uz još dvadeset članova iz različitih europskih zemalja. Šuker je član Izvršnog odbora UEFA-e.
 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.