WILDER - FURY

Čeka se boksački meč godine u LA-u: Wilder protiv Furyja od 03.00

Foto: Guliver Image/ Getty Images

U NEDJELJU oko tri sata ujutro po hrvatskom vremenu u ring u Los Angelesu ulaze Deontay Wilder i Tyson Fury u najiščekivanijoj boksačkoj borbi godine, za WBC pojas. Amerikanac Wilder u ring ulazi s impresivnim 40-0 učinkom uz 39 nokauta, dok nimalo manje zastrašujući nije ni neporaženi Britanac Fury, popularni Kralj Cigana koji ima učinak 27-0 uz 19 nokauta.

Deontay Wilder na raspolaganje će staviti svoj WBC naslov, jedini svjetski pojas koji nedostaje prvaku Anthonyju Joshui.

Zbog njihovog sukoba i vrijeđanja prekinute tri presice

Trash talk i netrpeljivosti na relaciji Widler - Fury traju od najave meča koji boksački svijet s nestrpljenjem iščekuje. Sve tri konferencije za novinare uoči meča pretvorile su se u masovnu tučnjavu i bile prekinute. Fury i Wilder su se unosili jedan drugome u lice, vrijeđali i prijetili nokautom, a u naguravanje bi se potom uključili i njihovi timovi.

Na drugoj presici Fury je završio bez majice, a zaštitari su počistili pozornicu.

Fury je polugol stao pred mikrofon BBC-ja: "Skinuo sam majicu da ih sve zastrašim. Kažu da je naše rivalstvo gluma, neka razmisle opet. Wilder je pod pritiskom, vidjeli ste da je puknuo."

Sukob pogledajte od 45:00 na videu.

Slično je bilo i na posljednjoj presici, onoj na kojoj se održalo i vaganje. Prvi je pred masu uz ovacije izašao Fury, dok je Wilder stigao s posebnom maskom na licu. Od službenog dijela programa ionako su gledanije uvrede koje borci izmjenjuju nakon presice. Fury je večeras opet provocirao i tražio sukob, no Wilder nije obraćao pozornost na Britanca tijekom vaganja.

Vaga je pokazala da Fury ima 116,3 kilograma, a Wilder 96,4 kilograma uoči sutrašnjeg meča. Nakon službenog dijela, Fury je opet pokušao dohvatiti Wildera, ali su ga zaštitari potjerali s pozornice.

Nevjerojatna Furyjeva transformacija

Fury je iznenadio boksački svijet svojom nevjerojatnom transformacijom uoči meča protiv Wildera u Los Angelesu. Britanac je nakon velike pobjede protiv Vladimira Klička 2015. godine otišao u krivom smjeru u boksačkoj karijeri. Imao je privatnih problema, odao se porocima, prijetio je čak da će se ubiti. No, do potpunog raspada njegove karijere nije došlo.

Počeo je naporno trenirati, a na društvenim mrežama redovno je objavljivao fotografije i snimke s treninga.

U najtežim trenucima karijere imao je čak 180 kilograma, a na vaganju uoči meča s Wilderom vaga je pokazala 116,4.

"Razbio sam Klička po cijelom Düsseldorfu. Isto ću učiniti Wilderu. Ne želim izgubiti podijeljenom odlukom. Izgubim li, iz ringa ću izaći na nosilima. Nema kalkulacija, idem iščupati Wilderovo srce i nahraniti ga njime. Ako misli da me može nokautirati, morat će se vraški potruditi", poručio je Tyson Fury pred kojim je, u slučaju nedjeljne pobjede, meč s Anthonyjem Joshuom na Wembleyu 13. travnja sljedeće godine.

Zastrašujući Amerikanac neporažen u 40 mečeva, od toga ima 39 nokauta

Amerikanac Deontay Wilder je neporažen u profesionalnoj karijeri, u 40 mečeva ostvario je svih 40 pobjeda, od toga 39 nokautom. Mnogi kritiziraju njegovu boksačku tehniku, govore da Furyja može dobiti samo na snagu i nokaut, dok Britanac ima više šanse ako uspije odvesti borbu do odluke sudaca. Na taj način pobijedio je Vladimira Klička prije tri godine, a ovo mu je prva prava borba otkad se vratio u profesionalni boks.

Pozornost uoči meča protiv Furyja Wilder je privukao posebno dizajniranom maskom, totemom koji nosi u čast osvajanja bronce na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

"Maska mi predstavlja sve, ali mijenjam dizajn. Imam novu. Mijenjam se, osjećam da sam kralj divizije i da sam na vrhuncu. Spreman sam pokazati svoju snagu protiv bilo koga na svijetu. Kad stavim masku, nekako se promijenim, preuzme me posebna moć i to je ponekad strašan osjećaj. Ni ne znam koliko sam moćan, ne mogu to objasniti", pojasnio je novinarima američki boksač bez ijednog poraza u dosadašnjih 40 profesionalnih mečeva.

Premda je čak 20 kilograma lakši od tri godine mlađeg Tysona Furyja (116,3 kilograma), 33-godišnji Deontay Wilder naglasio je kako vjeruje u obranu WBC pojasa.

"Ovo čekam cijelu karijeru, ovo je moje vrijeme. Fury je imao svoje kad je dobio Klička. Sada ću vam pokazati koliko dobro mogu boksati, koliko mogu dominirati."

Deontay Wilder pobjedom bi izborio priliku da protiv Anthonyja Joshue za nekoliko mjeseci, ujedinjenjem svih titula, postane apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Meč koji se ni Lennox Lewis ne usudi prognozirati: "Ovo je drugačija priča"

Meč Wilder - Fury prokomentirao je i boksački velikan Lennox Lewis, jedan od najvećih teškaša u povijesti ovog sporta.

Lewis vjeruje da će Amerikanac Wilder bolje odgovoriti Furyju nego Kličko koji je u njihovu meču 2015. godine ostao bez titule. Fury je prekinuo Kličkovu dominaciju, ali nije izdržao sve ono što je uslijedilo poslije. Fizički je propao i izašao iz sporta. Sada želi nadoknaditi sve što je propustio.

“Wilder je drugačija priča. Mislim da Kličko nije očekivao kako će Fury biti toliko aktivan i teško dohvatljiv. Ni sam nije očekivao da će se toliko kretati, a upravo je na to Wilder spreman i mislim da će se kretati zajedno s njim. Wilder posjeduje veliku snagu i dobro će vas uzdrmati gdje god da udari. No, ako ne može nokautirati Furyja, onda mu je bolje da bude spreman boksati", prenosi Fight Site analizu Lennoxa Lewisa koji se nije usudio prognozirati ishod ovog meča.

Furyjev stil borbe natjerao je Wildera da u svoj trening kamp pozove borce koji bi ga mogli imitirati, a neki od njih su u prošlosti i trenirali s Kraljem Cigana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.