CELTIC JE PONIZIO OSTARJELI POLICAJAC Strijelac pobjedničkog gola je gibraltarski murjak

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
LEE CASCIARO za dva mjeseca navršava 35 godina, gibraltarski je policajac, a u slobodno vrijeme nastupa za lokalnu momčad nazvanu poput nekog punk ili heavy metal banda, Crveni goblini. I da, za njih zabija pobjednički gol u Ligi prvaka jednom od najslavnijih klubova svijeta.
 
Povijesni, epohalni rezultat, pobjeda Lincoln Red Impsa 1:0 nad Celticom u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka dogodio se sinoć na Victoria Stadiumu, kapaciteta pet tisuća mjesta, koji po ničemu ne odskače od prosjeka Druge HNL i na kojem igra svih 10 klubova gibraltarske Premier Division!

Ali, nije najpoznatiji gibraltarski policajac bezveznjak ili naivac. Godinu dana prije nego što je presudio momčadi vrijednoj preko 50 milijuna eura pod vodstvom Brendana Rodgersa, bivšeg trenera Liverpoola kojem je ovo bio debi na klupi Bhoysa, zabio je također povijesni zgoditak, za gostujuću pobjedu 2:1 kod andorske Santa Colome u 1. pretkolu Lige prvaka. Lincoln Red Impsi postali su tako prvi klub britanskog prekomorskog teritorija od 30 tisuća stanovnika koji je prošao euro pretkolo.
 
Još jedno ljeto ranije, Casciaro je debitirao za Gibraltar u "domaćem" susretu kvalifikacija za Euro, porazu od Poljske 0:7, koji reprezentacija minijaturnog britanskog dominiona igra, kao i sve ostale službene utakmice, u portugalskom Algarveu, jer ponavljamo, stadion na kojem se Celtic neviđeno blamirao, ne ispunjava kriterija igranja kvalifikacijskih utakmica reprezentacija.
 
Škoti su već imali prilike upoznati gibraltarskog policajca-golgetera, jer prije nego što je zabio za poraz njihovog prvaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u proljeće prošle godine postigao je gol i protiv reprezentacije Škotske na kultnom Hampden Parku. Njegov zgoditak u Glasgowu donio je izjednačenje Gibraltaru, koji je na kraju ipak teško stradao 1:6, a kvalifikacije za Euro završio je s porazima u svih deset utakmica i gol-razlikom 2:56.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.