HRVATSKA - CRNA GORA 27:21

Červar: Duvnjak je tajna uspjeha Hrvatske

Foto: EPA

HRVATSKA je protiv Crne Gore pred nekoliko tisuća navijača hrvatske na tribinama upisala prvu pobjedu (27:21). Reprezentacija Line Červara gubila je nakon prvog dijela i namučila se protiv statistički jedne od najlošijih ekipa s Eura.

No, Crna Gora je žilavija nego što to govore brojke njihovih dosadašnjih nastupa na Euru. U drugom dijelu Hrvatska je s puno boljom obranom 5:1 i isturenim Duvnjakom podsjetila na ozbiljnu ekipu i riješila utakmicu. Duvnjak je bio pokretač, uz veliki Marićev doprinos u napadu. Na Index Sportu možete glasati za najboljeg i najlošijeg igrača Hrvatske u interaktivnoj anketi.

Prve reakcije

"Kao prvo, želim čestitati Crnoj Gori na igri. Loše smo počeli utakmicu. U drugom dijelu smo igrali bolje. U obrani smo bili jaki, u napadu smo imali dobre akcije. Zaslužili smo ovu pobjedu", rekao je Červar na početku konferencije za medije, a na njega se nadovezao izbornik Crne Gore Zoran Roganović: 

"Svi znamo da je Hrvatska jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Igrali su odlično prema naprijed. Hrvati su iz brzih akcija zabijali, nismo ih uspjeli pratiti. Nadam se da ćemo igrati bolje u sljedećim utakmicama."

"Moj engleski nije dobar. Ovo mi je zadnja presica na engleskom. Dobro smo surađivali u obrani. Bilo je jako teško igrati protiv Crne Gore, ali pobjeda je tu. Hvala svim navijačima", rekao je Marino Marić, a njegov prijatelj Nebojša Simić rekao mu je da govori "dobar engleski".

Marić zbija šale

Dvojac je nasmijao sve prisutne novinare, a nakon njih riječ je opet dobio Červar koji je nahvalio Domagoja Duvnjaka kao ključnog igrača Hrvatske. 

"Obrana je bila vrlo agresivna i gusta. Duvnjak je bio sjajan. Crnogorce je radio nervoznima. To je tajna uspjeha", istaknuo je hrvatski izbornik. 

"Crnogorci su jako agresivno igrali. No, kasnije smo mi pivoti dobili puno lopti. Ovo je bila jedna partija za uživanje. Što reći, koju posluku porati?" ponovno se malo našalio Marić. 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.