Červar: Nisam bjegunac ni Ivo Sanader, mene treba poštovati!

POČELI smo u ratu, ali ipak završili u miru. Lino Červar i novinari - never ending story. Izbornik je u press-centar ušao pobjedonosno, spreman za okršaj. Od svih tumačenja koje je prouzrokovala njegova nova predstava, najviše mu je zasmetala usporedba s nekadašnjim mu šefom, Ivom Sanaderom.

> Hrvatska odigrala najbolji meč prvenstva i preko Danske ušla u polufinale

> Denis Buntić: Drago mi je što smo pokazali onima koji nisu vjerovali u nas da su u krivu

> Hercegovci odveli Hrvatsku do pobjede: Najjači smo kad je najpotrebnije

"Ja nisam bjegunac, nisam Ivo Sanader! To ste napisali iako sam rekao da odlazim nakon EP-a! Istječe mi ugovor, ja nigdje ne bježim. Pročitajte najprije olimpijsku povelju, jer u njoj piše da se olimpijskog pobjednika mora poštovati!"

Tako je zvučala prva Červarova reakcija nakon što smo izborili četvrto europsko polufinale u nizu. A onda je netko predložio da smirimo strasti. Uspjelo je bez većih turbulencija, iza Červara, Buntića, Alilovića, Balića, društva i cijele Hrvatske koja se slila u Beč ipak je velika pobjeda. A ispred nas burna bečka noć.

"Najprije čestitke ekipi Danske na vrlo korektnoj igri. Apsolutno smo zaslužili pobjedu i pružili smo najbolju igru na turniru. Naša obrana bila je granitna, a napad mudar. Alilović je odigrao sjajno, ali moram pohvaliti i druge igrače. Hvala i publici koja nas je nosila, i oni su sudjelovali u ovoj pobjedi", nizao je Lino zaslužene komplimente, jer konačno je na Euru igrala ona prava Hrvatska.

Momčad koja želi do trećeg olimpijskog zlata, a ova pobjeda velik je korak.

"To je sinergija o kojoj pričam, sinergija mladih i starih igrača. Ljudi, mi moramo imati strpljenja, inače ne treba ništa raditi kroz ove dvije godine. Treba nam više europskih utakmica, ovo su dečki od kojih se može stvoriti dobra reprezentacija."

Tek naizgled bilo je lako, ali trebalo je odigrati gotovo savršenu tekmu za pobjedu. Hrvatska je to učinila protiv do sada najtežeg protivnika, starog krvnika.

"Znali smo da će biti teško. Uoči utakmice provocirali su nas da imaju bolju obranu, a zna se da već dugo vremena mi i Francuzi igramo najbolju obranu. Stvorili smo jako dobru atmosferu u ekipi i odlično se pripremili za sve mogućnosti. Svi su moji igrači bili fantastični, a ako moram, izdvojit ću Alilovića, Buntića i, naravno, Balića. Obrana je bila sjajna, čak i kad smo igrali 5-1, oteli smo im tu loptu. I da, Gojun je jako dobro funkcionirao u obrani", pohvalio je mladića koji se prometnuo u prvog blokera prvenstva.

Konačno se razbudio i Duvnjak, ali kad je Balić pravi, onda je to neka druga Hrvatska.

"Napad je bio jako smiren, Ivano je to jako dobro vodio. Reći ću da smo u napadu znali što hoćemo. Dosta smo mijenjali mjesta, tražili puteve za pobjedu i odigrali hrabro u oba pravca. Mogli smo ih dokrajčiti i prije, ali nema veze, ova nas pobjeda ipak vodi na SP."

Poljska?

"Jako ih respektiram. Uvijek su negdje u vrhu, imaju Wentu, sjajnog trenera i bit će jako teško. Neće biti lako, ali i ne može biti u borbi za medalju."

Za kraj, Lino se morao vratiti na dečke koji su iskočili. I nama je nekako trebao još koji redak za ubojice Buntića i Alilovića...

"Znao sam da Buntić može. Znače nam njegovi šutevi pa mi igramo bez Laca cijelo vrijeme! Duvnjak je igrao lijevog beka, i to dobro. Ma u prvom poluvremenu promašili smo tri šuta! Ovo je jedna od najboljih utakmica koje smo ikada dali. Dalje se idemo boriti, to uvijek obećamo. Ako izgubimo, neću se i ne mogu ubiti..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.