Često smo zbog njega bili tužni, sad nas je uvjerio da će biti vođa kad Luka ode

Foto: Epa

POBJEDU Hrvatske nad Marokom i osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru za Index je komentirao Krunoslav Rendulić. 

Šest svjetskih prvenstava, tri medalje. Nestvarno. Ovo što je Hrvatska napravila, to je nešto za divljenje. Bili smo fantastični od prve minute, čim sam vidio početnih 11, bilo mi je jasno kako će Hrvatska izgledati danas na terenu. Od prve minute smo vršili stalni pritisak, nismo dali disati Marokancima.

Prvi gol je čisto nogometno savršenstvo, najbolja akcija turnira

Tjerali smo ih na greške, jednostavno smo bili predobri. Prvi gol je pao upravo na takav način. Svaka čast Oršiću i njegovoj golčini, ali akcija za prvi gol mislim da može konkurirati za najljepšu akciju turnira. Često nogometno savršenstvo.

Bila je ovo jako teška utakmica, užasno je teško vratiti se nakon razočaranja porazom u polufinalu, ali ovi momci su prošli sve u nogometu. I dobre i loše trenutke. Ovo je SP, ovdje nemaš vremena ni previše tugovati ni slaviti. Da bi bio vrhunski, moraš se znati resetirati i odigrati ovakvu utakmicu. Oduševljen sam. Kapa do poda svima.

Često smo zbog Kovačića bili tužni, sad je pokazao da će biti pravi vođa kad Luka ode 

Prilično je jasno da je ovaj SP zadnji Mundijal Luke Modrića. Nemoguće je očekivati da će i za četiri godine biti tu. Lukin odlazak za Hrvatsku može biti problem, ali i ne mora. Imamo Kovačića, koji je bolji nego ikad. Tu su i dalje Brozović, Majer, dolazi Sučić... Ne bojim se ja za našu nogometnu budućnost.

Na ovom SP-u smo napokon dobili Matea Kovačića kakvog smo oduvijek željeli. I prije je on bio sjajan, ali odavno je jako visoko podigao ljestvicu, tako da smo prečesto bili tužni i pomalo razočarani kad ne bi odigrao onako kako smo mi željeli. Sad je napokon sazrio u pravog vođu i kad Luka ode, Mateo će ući u njegove kopačke i bit će dostojan nasljednik.