SKIJANJE

Četvorica Hrvata startala u Schladmingu, u drugoj vožnji nemamo predstavnika

Foto: EPA

POSLJEDNJA utrka za skijaše uoči Zimskih olimpijskih igara nije dobro prošla za hrvatske skijaše. Četvorica su nastupila u prvoj vožnji noćnog slaloma, a ni jedan od njih nije se uspio probiti u drugu. Na startnoj ravnini bili su Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega. Druga vožnja je na rasporedu u 20:45.

Zubčić je imao startni broj 11, svoj najviši u karijeri u slalomskim utrkama, no nije uspio završiti utrku, baš kao ni Matej Vidović, koji je startao 35., te Samuel Kolega, koji je imao startni broj 42. Jedini koji je prošao ciljnom ravninom bio je Istok Rodeš sa startnim brojem 33. Njegov zaostatak za vodećim Kristofferom Jakobsenom (51.32 sekunde) iznosio je 3.07 sekundi, previše za plasman među 30 najbržih..

Drugo mjesto u prvoj vožnji pripalo je Talijanu Giulianu Razzoliju (+0.58), dok jednak zaostatak iza njega imaju Norvežanin Lucas Braathen i Francuz Clement Noel, obojica po 0.67 sekundi. Ukupno sedmorica skijaša prvu su vožnju završila sa zaostatkom manjim od sekunde za Jakobsenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.