Četvrtoligaš nakon jedanaesteraca izbacio Tottenham u Liga kupu

Foto: Getty Images / Guliver Image

SENZACIJU u trećem kolu engleskog Liga kupa napravio je Colchester. Četvrtoligaš je eliminirao europskog doprvaka Tottenham nakon penala.

Tottenham je imao 75 posto posjed lopte, 20 udaraca na gol, a Kyle Walker-Peters je u 57. minuti pogodio vratnicu. S druge strane, Colchester se borio, branio i čekao penale, a onda i dočekao povijesnu pobjedu. 

Junak je golman Dean Gerken, koji je u prvoj seriji obranio udarac Christiana Eriksena. Potom mu je uzvratio Paulo Gazzaniga i skinuo udarac Jevani Browna u trećoj seriji, a tragičar utakmice postao je Lucas Moura koji je u petoj seriju pogodio prečku, nakon čega je Tom Lapslie zabio i slavlje je moglo krenuti. 

Colchesteru se pridružio još jedan četvrtoligaš, Crawley Town, koji je pred svojim navijačima izbacio drugoligaša Stoke City, također u raspucavanju s bijele točke. U 90 minuta rezultat je bio 1:1, a s bijele točke su sva petorica domaćih izvođača pogodila cilj pa je Stokeu presudio promašaj Vokesa u prvoj seriji. 

Manchester City, branitelj prošlogodišnjeg naslova u ovom natjecanju, sve je dvojbe oko pobjednika riješio u prvom poluvremenu. Raheem Sterling je u 19. minuti pogodio za 1:0, potom je asistirao Gabrielu Jesusu za 2:0 u 35. minuti, a u 42. minuti je igrač Prestona Ledson nesretno skrenuo loptu u svoju mrežu.

Dinamov sljedeći suparnik u Ligi prvaka će do dvoboja s hrvatskim prvakom odigrati još i utakmicu 7. kola Premier lige, u kojoj će u subotu (18:30 sati) gostovati kod Evertona koji je pobjedom 2:0 na gostovanju kod Sheffield Wednesdaya izborio 4. kolo Carabao Cupa.

Dalje je prošao i Arsenal, koji je na Emiratesu razbio Nottingham Forest 5:0, a golove su zabili Martinelli u 31. i 92., Holding u 71., Wilock u 77. i Nelson u 84. minuti. 

REZULTATI: 

Preston  - Man. City 0:3
Arsenal - Nottingham Forest 5:0

Colchester United - Tottenham 1:0 (4:3 nakon jedanaesteraca)  
Crawley Town - Stoke City 2:1 (5:3 nakon jedanaesteraca)  
Luton - Leicester 0:4
Portsmouth - Southampton 0:4 
Sheffield Wednesday - Everton 0:2
Watford - Swansea 2:1

SRIJEDA: 

Brighton - Aston Villa   
Burton Albion - Bournemouth
Chelsea - Grimsby Town
Milton Keynes Dons - Liverpool
Oxford United - West Ham
Sheffield United - Sunderland
Wolverhampton - Reading
Man. United - Rochdale

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.