Chelsea će nova zvijezda koštati 3.5 milijuna eura za mjesec dana suspenzije

Foto: Profimedia

"JOAO FELIX donijet će ogromnu kvalitetu našem napadu, ne mogu dočekati da počnem raditi s njim", izjavio je Chelseajev trener Graham Potter kada je prije nekoliko dana objavljeno da mladi (23) ofenzivac kojeg je Atletico prije četiri godine platio 126 milijuna eura dolazi na posudbu na Stamford Bridge.

Potter je odmah od prve dao priliku Felixu, na prvenstvenoj utakmici kod Fulhama, i Portugalac je igrao sjajno. U prvom poluvremenu bio je najbolji igrač na terenu, a slično je nastavio i u drugom dijelu. Međutim, u 58. minuti je zbog grubog starta dobio izravni crveni karton. Prema pravilima Premier League, to je suspenzija na tri utakmice. 

Chelsea je do kraja sezone posudio Felixa od Atletica uz odštetu od 11 milijuna eura te preuzimanje njegove plaće od 250 tisuća eura tjedno. Felixovim ekspresnim isključenjem u debiju za Chelsea on će propustiti utakmice protiv Crystal Palacea, Liverpoola i Fulhama, dakle svojom krivnjom pauzirat će čak mjesec dana.

Uzimajući sve to u obzir, njegov crveni karton znači da će propustiti petinu gaže u Chelseaju te da će za to vrijeme dok ne bude igrao njegov privremeni klub na ime odštete i plaće koštati 3.5 milijuna eura. Chelsea je inače nakon Felixovog isključenja izgubio 2:1 te je na polovini sezone na tek desetom mjestu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE JOAO FELIX ISKLJUČEN U DEBIJU ZA CHELSEA