Chelsea dovodi odbjeglo dijete Tottenhama za partnera Mudriku?

Foto: EPA

CHELSEA pod novim vlasnikom Toddom Boehlyjem na transfere troši više nego u eri Romana Abramoviča iako londonski klub ni tada nije bio poznat po štednji. U siječanjskom prijelaznom roku na posudbu iz Atletico Madrida doveden je Joao Felix, a u transferu koji bi s bonusima mogao doseći 100 milijuna eura iz Šahtara je stigao Mihajlo Mudrik.

Čini se da ni tu neće biti kraj aktivnostima londonskih plavaca na tržištu. Ekipa Grahama Pottera trenutno je deseta u Premier ligi, a vodstvo kluba izlaz iz krize vidi u pojačanjima. U planu je navodno dovođenje još dva nova igrača, a prva meta je Noni Madueke.

Radi se o 20-godišnjem Englezu, desnom krilu nizozemskog PSV-a. Madueke je ove sezone imao problema s ozljedom, pa je skupio tek devet nastupa i zabio dva gola, ali sada je spreman za povratak u puni natjecateljski ritam.

Seniorski debi izvan domovine

Fizički je snažan igrač od 182 centimetra visine, a s desnog krila najviše voli ulaziti u sredinu na snažniju desnu nogu. Njega i Mudrika u Chelseaju vide kao mogući dugoročni tandem na desnom i lijevom krilu.

Dolazak u Chelsea za Engleza bi značio povratak kući. Punog imena Chukwunonso Madueke rođen je u Londonu u nigerijskoj obitelji. Nogomet je počeo igrati u Crystal Palaceu, a potom je četiri godine bi u omladinskom pogonu Tottenhama. Još prije seniorskog debija odlučio se za PSV i tako je postao jedan u nizu talentiranih Engleza koji su afirmaciju potražili izvan žestoke konkurencije Premier lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.