Chelsea nudi dva igrača za Felixa? Obojicu je doveo prošle godine

Foto: EPA

CHELSEA će Atletico Madridu ponuditi Marca Cucurellu (24) i Pierre-Emericka Aubameyanga (33) u zamjenu za Joaa Felixa (23), objavio je Evening Standard. Felix se od siječnja nalazi na posudbi u londonskom klubu, za koji je u 17 utakmica postigao tri pogotka.

Podsjetimo, Felix je najskuplji igrač u povijesti Atletica, u koji je 2017. došao za 127 milijuna eura. No mladi portugalski napadač nije opravdao velik novac niti se privikao na sustav trenera Diega Simeonea. Posudba u Chelseaju istječe na kraju ove sezone, a ugovor s Atleticom ima do ljeta 2027. godine. Transfermarkt mu sada vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura.

Chelsea završava lošu sezonu u koju ga je uveo trener Thomas Tuchel. Naslijedio ga je Graham Potter, no i on je dobio otkaz, pa sada momčad do kraja sezone vodi privremeni trener Frank Lampard. Od iduće sezone na klupi bi trebao biti Argentinac Mauricio Pochettino.

Chelsea će prodati puno igrača

Cucurella je lijevi bočni, jedan od brojnih igrača koje je Chelsea doveo u posljednja dva prijelazna roka. Iako je bio najbolji igrač Brightona prošle sezone, ni izbliza nije opravdao 65 milijuna eura vrijedan dolazak u London. Potpisao je ugovor do 2028. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna eura.

Aubameyang je također došao tijekom prošlog ljeta, ali ga nijedan od trojice trenera nije vidio u napadu prve postave. Glasine su ga povezivale s povratkom u Barcelonu, no zasad ništa nije potvrđeno. Ugovorno je vezan za Chelsea do ljeta 2024. godine, a procijenjen je na sedam milijuna eura.

S obzirom na brojne igrače koje je Chelsea kupio, Evening Standard najavljuje još prodaja. Klub bi tako mogli napustiti Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Edouard Mendy, Hakim Ziyech, Conor Gallagher, Kalidou Koulibaly i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.