TRANSFERI

Chelsea završio transfer vrijedan više od 80 milijuna eura

Foto: EPA

FRANCUSKI branič Wesley Fofana (21) novi je igrač Chelseaja, potvrdio je londonski klub na svojim stranicama. Fofana stiže iz Leicester Cityja u transferu vrijednom 82.5 milijuna eura, prema podacima Transfermarkta, potpisao je ugovor s Chelseajem na sedam godina.

"Posljednja dva dana bili su jako dobri za mene i vrlo sam sretan. Trenirao sam jutros s momčadi. Ovo je ostvarenje mojih snova. Jako sam uzbuđen jer ću početi igrati utakmice za ovaj klub i ove navijače. Stigao sam kako bih osvajao trofeje - Ligu prvaka, Premier ligu, FA kup, Carabao kup, sve", rekao je Fofana po dolasku u Chelsea.

Još jedna prinova u obrani

Fofana je transfer u Premier ligu zaradio dobrim igrama u svom bivšem klubu Saint-Etienneu. Proveo je dvije sezone u Leicester Cityju te je prije dvije godine proglašen najboljim igračem njihove momčadi. Dio prošle sezone propustio je zbog ozljede.  

"On je jedan od najboljih mladih igrača u Premier ligi. Fofana je stigao kako bi poboljšao obranu Thomasa Tuchela u ovoj sezoni, nakon što su prije njega ovog ljeta stigli Kalidou Koulibaly i Marc Cucurella", piše u priopćenju Chelseaja.