Cibalia ne da drugo mjesto: Šibenik pao u ludom derbiju kola!

OSIM minimalne pobjede Hajduka protiv Istre 1961 (1:0, Ibričić 78'), u popodnevnom terminu odigrano je još šest utakmica 25. kola HNL-a. Cibalia je u Vinkovcima u derbiju ove prvenstvene runde pobijedila Šibenik 4:3, u Kranjčevićevoj je Zagreb svladao Karlovac 4:2, a na Kantridi je Rijeka s istim rezultatom bila bolja od Croatije Sesvete. Treću uzastopnu pobjedu upisao je Slaven Belupo koji je pobijedio Zadar 2:1, a Međimurje i Osijek bili su uspješni na gostovanjima kod Lokomotive, odnosno Intera. Čakovčani su slavili 3:1, a Osječani 3:0.

U superuzbudljivoj ljepotici kola Cibalia je bila bolja od finalista Kupa Šibenika u čijem početnom sastavu nije bilo dvojice najboljih igrača - Ermina Zeca i Mehmeda Alispahića. Već u 11. minuti Vinkovčani su poveli - najstrožu kaznu dosuđenu zbog igranja rukom u pogodak je pretvorio domaći kapetan Josip Milardović. Uzbuđenja nije nedostajalo u periodu koji je slijedio, ali na pogotke je trebalo pričekati samu završnicu prvog poluvremena. Stipe Bačelić-Grgić, koji je u subotu presudio i Štimčevu Zagrebu dvama pogocima, opet je zabio dva gola, ovoga puta unutar tri minute. U 40. je majstorski pogodio iz slobodnog udarca, a u 43. bio najbrži na odbijenoj lopti i Šibenčani su na odmor otišli s vodstvom 2:1.

U nastavak je momčad Stanka Mršića ušla odlučna da preokrene rezultat i to joj se isplatilo. U 59. minuti je Milardović svojim drugim golom izjednačio na 2:2, a pet minuta kasnije Dino Kresinger je razgalio skoro tri tisuće gledatelja na stadionu. Kao i u prvom dijelu, do samog finiša nije bilo pogodaka, a onda je slijedila prava drama. Arijan Ademi je zabio za 3:3, nakon čega su Šibenčani pomislili kako imaju bod u džepu, ali se domaćini nisu predali i njihov trud je nagrađen u četvrtoj, ujedno posljednjoj minuti sudačke nadoknade - Petar Tomić je ušao iza leđa stoperima Šibenika i sa pet metara matirao Blaževića za 4:3.

Vugrinec i Ljubojević najzaslužniji za novi trijumf Pjesnika

Zagreb je protiv Karlovca došao do vrlo vrijednih bodova u borbi za opstanak, ali daleko od toga da je Štimčevoj momčadi bilo lako u trijumfu 4:2. Zahvaljujući pogotku Nike Tokića, momčad Igora Pamića povela je u osmoj minuti, ali nakon pola sata igre Goran Ljubojević je okrenuo rezultat. Bivši igrač Osijeka i Dinama prvo je pospremio odbijanac nakon udarca Jugovića, a zatim se glavom naklonio na ubačaj Vugrinca za 2:1. U drugom poluvremenu je Paracki izjednačio na 2:2 u 60. minuti, ali su Abdurahimi i Vugrinec (bio mu je to 111. gol u HNL-u) riješili pitanje pobjednika pogocima u posljednjih deset minuta.

Đalović briljirao na Kantridi

I Rijeka je slavila 4:2, a Croatia Sesvete se pokazala kao neugodan suparnik Gračanovoj ekipi. Do 65. minute dvaput su Zagrepčani izjednačavali rezultat, ali dvostruki asistent i strijelac Đalović presudio im je na kraju susreta. U 82. je crnogorski reprezentativac zabio za 3:2, a pet minuta kasnije servirao loptu za drugi pogodak Hrvoja Štroka.

Do treće uzastopne prvenstvene pobjede Slaven Belupo došao je protiv Zadra - u Koprivnici se sve važno dogodilo u prvoj polovici drugog poluvremena. Alen Maras je u 48. zabio za 1:0, ali vodstvo domaćina stajalo je na semaforu tek minutu - Antonio Mršić bio je precizan za 1:1. Ipak, u 67. minuti, tek što je zamijenio Purića, Mario Jurić postavio je konačni rezultat - 2:1.

Golubović odveo Čakovčane do drugog gostujućeg slavlja

Međimurje je protiv Lokomotive upisalo drugu gostujuću pobjedu ove sezone, a put prema nova tri boda Čakovčanima je trasirao dvostruki strijelac Bojan Golubović. Iako su Lokosi poveli golom Leonarda Mesarića u petoj minuti, Golubović je između 21. i 25. minute preokrenuo rezultat. I u drugom poluvremenu bili su bolji gosti, a pobjedu su potvrdili u sudačkoj nadoknadi preko Cicera Lime.

Osijek je u Zaprešiću s lakoćom došao do tri nova boda. Miličević je u 34. minuti realizirao jedanaesterac, Barišić u 51. povećao prednost, a Domagoj Vida potvrdio slavlje Slavonaca u zapadnom zagrebačkom predgrađu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.