Cibona ostala bez najboljeg igrača: Anderson potpisao za Maccabi

VELIMIR PERASOVIĆ sljedeće će sezone imati znatno teži posao. Cibonin je trener podvlačivši godinu iza sebe naglasio kako mu je bitno zadržati tri igrača: kapetana Nikšu Prkačina, pouzdanog Davora Kusa i svog najboljeg čovjeka Alana Andersona. Na njegovu žalost, ali i na žalost svih Ciboninih navijača, Amerikanac će karijeru nastaviti u izraelskom velikanu Maccabiju, a Peras će vođu morati pronaći u nekom drugom.

Prema pisanju SN-a, Anderson je s Izraelcima potpisao dvogodišnji ugovor i prije nego što je otišao u SAD igrati ljetnu NBA ligu. Podsjećamo, već se krajem prošle sezone šuškalo da bi klub iz Tel Aviva svim silama želio vidjeti Amerikanca u svojim redovima. Pričalo se o tome da nude 750 tisuća dolara u prvoj i 100 tisuća dolara više u drugoj sezoni, no sve je ostalo samo na pričama. Službene ponude nije bilo sve do sada.

Anderson je na koncu ipak potpisao ugovor, no u tekstu je ostavljen prostor za odlazak u NBA. Ukoliko u zadnji čas na njegovu adresu sleti neka vrlo dobra ponuda, Maccabi mu neće raditi probleme.

Amerikanac je bez ikakve sumnje najbolji stranac koji je ikada igrao za Cibonu pa je njegov odlazak velik udarac za visoke ambicije Vukova i u sljedećoj sezoni.

M.P.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.