Cibona se vraća, ali Cedevita još vlada gradom: "Ugušili" i Bogdanovićevih 35 koševa

Foto: Cropix / Marko Miščević

CIBONA je u derbiju u Sutinskim vrelima pokazala da njezin uzlet pod Jokom Vrankovićem nije slučajan. Držali su Cedevitu u neizvjesnosti sve do posljednje četvrtine, s obje strane vrlo dobre utakmice, kada Acini igrači pokazuju zajedništvo, podižu razinu igre te na kraju slamaju gradske rivale, (97:93) u svojevrsnoj uvertiti polufinala doigravanja.

Semafor se nakon 72:72 poslije treće dionice okrenuo u korist Cedevite, koja je ipak imala više raspoloženih igrača u rosteru.

Vukovi su imali plus sedam nakon prve četvrtine, čuvali su vodstvo, pa zastali uoči posljenjih deset minuta. Ipak, vatili su se nadomak izjednačenja u 38. minuti, kada je Radošević zabio za 88:86. Scenarij je ponovio i za 90:88, ali s četiri je koša desetu pobjedu vodećih u Ligi za prvaka potpisao Rudež.

Cibose je predvodio sjajni Bojan Bogdanović s 35 ubačenih poena (šut 8/9), a s 20 poena slijedio ga je Leon Radošević. S dobrim igrama nastavio je i jocker pobjede u Zadru, Goran Vrbanc s ubačenih 14 koševa. Ipak, kada je u posljednjoj četvrtini stao Bogdanović, Cibona je ostala na Radoševićevoj improvizaciji.

Na drugoj strani je šuterska rubrnika izgledala ipak raznovrsnije; Dontaye Draper umalo je dohvatio triple-double sa 12 koševa, 12 asista i 7 skokova. Najviše je ubacio Damjan Rudež (24 poena, šut 8/12, trice 2/4). Kapetan Marino Baždarić dodao je 18 poena. Šest igrača Ace Petrovića upisalo je dvoznamenkasti učinak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.