CIBONA U FINALU KUPA Strašni Žorić srušio Zadar u velikom derbiju

Foto: Hina

FINALE Kupa Krešimir Ćosić sutra će od 18 sati u Zadru igrati Cedevita i Cibona. Hrvatski prvak svladao je Zabok 66:59, dok je Cibona u drugom polufinalu srušila domaćina 71:63 (18:16, 22:14, 16:13, 17:18).
 
Dvoboj Zadra i Cibone protekao je u stalnom vodstvu zagrebačkog sastava. Domaćini su se nekoliko puta uspijevali vraćati iz dvoznamenkastog zaostatka, ali ipak nisu uspjeli ostvariti preokret.
 

 
Cibona je na krilima sjajnog Luke Žorića povela 18:6, no Zadar se serijom 10:0 uspio vratiti u igru već do kraja prve četvrtine. Nakon što se početkom drugog dijela igralo ravnopravno, Cibona se u samoj završnici tricama Karla Uljarevića i Domagoja Bošnjaka odvojila na vodstvo 40:30 na poluvremenu.
 
Početkom nastavka Cibona je vodila i sa 14 razlike, ali Zadar se niti tada nije predavao te se zahvaljujući velikoj seriji Šime Špralje uspio primaknuti na 61:57 četiri i pol minute prije kraja. Ipak, potom je Špralja napravio peti prekršaj, a Cibona odgovorila serijom 12:0, u kojoj su ključne bile dvije trice mladog Uljarevića.
 
 
Cibonu su do prvog plasmana u finale nakon čak pet godina predvodili sjajni Luka Žorić s 30 poena i 14 skokova te Karlo Uljarević sa 14 poena, dok je kod Zadra najučinkovitiji bio novi igrač Steven Gray s 15 poena.
 
Posljednji put Cibona i Cedevita su u finalu igrali 2013. godine u KC-u Dražen Petrović, a Cibona je slavila 77:76.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.