Čilićeva prva reakcija nakon najvećeg uspjeha na Wimbledonu: "Nastavljam u istom ritmu"

Foto: Getty Images/Guliver Image

MARIN ČILIĆ ostvario je najbolji rezultat u Wimbledonu do sada, u četvrtfinalu je u pet setova pobijedio Gillesa Műllera i izborio mjesto među četiri najbolja.


Za finale će igrati protiv Sama Querreyja, Amerikanca koji je u pet setova presudio jedinoj britanskoj uzdanici i prvom tenisaču svijeta Andyju Murrayju.

Čilić se namučio u prvim setovima, preokrenuo je početno vodstvo Luksemburžanina i poveo s 2:1, no odluka je pala tek u petom setu u kojem je Marin dominirao i pokazao zašto se smatra da trenutno igra u formi karijere.

"Mnogo mi znači plasman u polufinale Wimbledona, jer sam tri puta zapeo u četvrtfinalu. Ovo je sjajan doseg", rekao je Čilić nakon pobjede.

"Müller je igrao odličan tenis, morao sam se jako potruditi kako bih stigao do pobjede. Na kraju sam osjetio veliko olakšanje jer ovi dugi mečevi traže puno koncentracije. Na početku nisam dobro servirao kao u dosadašnjim mečevima, ali kasnije se to popravilo", dodao je.

Osvrnuo se i na sljedećeg suparnika.

"Vidio sam da je Querrey izbacio Murraya. Ima odličan servis, ove godine igra jako dobro i sigurno me čeka težak meč. Očekujem da ću zadržati svoj ritam i nastaviti s dobrim igrama i protiv njega". 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.