Video - Čilić jedini "preživjeli" Hrvat u četvrtfinalu Umaga: Izvukao sam maksimum

MARIN ČILIĆ jedini je hrvatski tenisač koji je ostvario pobjedu na ovogodišnjem ATP-u u Umagu, u pojedinačnoj konkurenciji. Tri seta trebala su mu za pobjedu protiv nizozemskog tenisača Robina Haasea 4:6, 6:4. 6:3.

Nizozemac nije uspio prirediti iznenađenje, iako je uzeo prvi set i to zahvaljujući Marinovim pogreškama. Tijekom cijelog dvoboja teško je reći koliko je puta Čilić pogrešno procijenio udarac i pogađao mrežu, a Haase je samo morao prebacivati i čekati njegov kiks. Čilićev servis kod zaostatka 4:5 protivnik je lako pretvorio u 6:4.

Haas razbio reket, Čilić gađao mrežu

Tribine nisu bile ispunjene kao na jučerašnjem nastupu Ivana Ljubičića, ali podrška domaćih navijača ipak se osjetila na Čilićevoj igri u nastavku. Čilić je na početku drugog seta "breakom" došao do vodstva 2:1. Na svom je servisu ponovo zapeo, ali uspio se vratiti nakon 15:40 i stići do 3:1. Oba su igrača protestirali na sudačke odluke, a publika je stvarala pritisak na Nizozemca koji je nakon dugo suzdržavanja ipak ljutito bacio reket. Čilić je nešto lakše priveo drugi set kraju sa 6:4.

Hrvatski je tenisač i u treći set ušao s "breakom" za 1:0, ali je zatim izgubio gem na svom servisu, da bi još jednim "breakom" Marin stigao do 3:1. Puno su bolje obojica igrala pred kraj meča, a Čilić je uspio iskoristiti pogreške svog protivnika za konačnih 6:3. Nizozemac je bio toliko ljut da je nakon meča razbio reket.

Čilić je u Umagu tako ostvario i drugu hrvatsku pobjedu nakon što je sa Zovkom prošao 1. kolo parova, i prvu u "singlu" nakon ispadanja Ljubičiča, Veića, Pavića, Delića i Dodiga.

Starace izbacio prvog nositelja Chelu, torica Talijana među osam najboljih

U večernjem meču 30-godišnji Talijan Potito Starace izbacio je prvog nositelja turnira Španjolca Juana Ignacia Chelu. Time su od favorita za naslov preostali Dolgopolov, Ferrero i Čilić. Starace, koji je u 1. kolu tukao de Bakkera, i prošle je godine tukao Chelu sa 2:1 u setovima.

Ovaj put je Španjolcu uzeo prvi sa 6:4, istim rezultatom izgubio drugi, a onda ga u trećem slomio na 7:5.

Fognini i Seppi dalje na krilima publike, Dodig i Veić još jednom ispali

Ponovo su slovenski i talijanski navijači napunili tribine drugih terena.Talijani Fabio Fognini i Andreas Seppi prošli su u četvrtfinale. Seppi je dvoboj s Čilićem izborio protiv Argentinca Junqueire sa 7:5, 6:1, dok je Fognini izbacio Belgijca Olivera Rochusa sa 6:4, 6:1.

Najbolji slovenski tenisač Blaž Kavčič privlači publiku iako je ispao s glavnog turnira u prvom kolu. U paru s Pospišilom pobijedio je Browna i Kohlmanna sa 6:1, 6:2 za prolaz u  polufinale. U kasnijem terminu zajedno su ispali Ivan Dodig  i Antonio Veić koji su izgubili od Bollelija i Fogninija sa 4:6, 6:2, 15:17.

ATP Umag, 2. kolo:

Čilić - Haase 4:6, 6:4, 6:3

Fognini - Rochus O. 6:4, 6:1

Seppi - Junqueira 7:5, 6:1

Chela - Starace 4:6, 6:4, 5:7

Parovi, 2. kolo:

Dodig/Veić - Bolleli/Fognini 4:6, 6:2, 15:17

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.