Cirkus u Montrealu: Manekenka greškom skratila VN Kanade za jedan krug

Foto: Twitter

SEBASTIAN VETTEL došao je na Velikoj nagradi Kanade do 50. pobjede u karijeri i preuzeo je prvo mjesto u ukupnom poretkom.

Nijemac je slavio s nešto više od sedam sekundi prednosti ispred Valtterija Bottasa i osam ispred Maxa Verstappena. No, osim po Vettelovoj pobjedi, utrka u Montrealu ostat će upamćena po nevjerojatnoj pogrešci organizatora zbog koje je utrka umjesto 70 trajala 69 krugova.

Čast da u zadnjem krugu maše crno-bijelom zastavom u cilju pripala je kanadskoj manekenki Winnie Harlow, poznatoj po problema s pigmentacijom zbog kojih ima neobičan uzorak na licu. Harlow nije bila ništa kriva, već organizatori utrke koji su joj greškom u komunikaciji rekli da na balkončić s kojeg se maše zastavom izađe jedan krug prerano.

Harlow je svoju ulogu odradila bez greške, a poslije se na Twitteru svima ispričala.

"Nisam ja kriva! Rekli su mi da mašem, ali najvažnije je da nitko nije ozlijeđen", napisala je Winnie.

Njezina greška mogla je izazvati kaos na stazi jer su vozači znali da je utrka prerano završila zato što im to piše na volanima u bolidu.

"Bio sam zabrinut i poručio sam boksu da upozore ljude da ne istrčavaju na stazu kao nakon svake utrke jer svi još jurimo u prvoj brzini. Nije mi jasno što se dogodilo, ali to nije pitanje za mene", rekao je Vettel nakon utrke.

Ovo nije prvi put da je došlo do ovakve pogreške na utrkama Formule 1. Pele je na VN Brazila 2002. godine prekasno mahao zastavom, a utrka u Kini 2014. godine je također završila krug prerano zbog pogreške u komunikaciji sudaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.