Čitatelji Indexa odlučili tko treba igrati u napadu protiv Walesa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija otvorit će kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom protiv Walesa na Poljudu, u subotu od 20:45. Izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju ima gotovo sve igrače. Upitan je jedino Bruno Petković, koji se ozlijedio prošlog vikenda u utakmici protiv Rijeke i nije trenirao s ostatkom momčadi.

Petković je ipak dosta bitan jer je jedan od kandidata za poziciju centralnog napadača u Dalićevoj formaciji 4-3-3, koju preferira. Dobro je poznato da nema stalnog rješenja na toj poziciji u hrvatskoj reprezentaciji, već se na njoj rotira nekoliko igrača.

Livaja prvi, Musa drugi izbor

U anketi Indexa mogli ste glasati koga želite na poziciji centralnog napadača. Više od polovice glasača, čak 57 posto, glasalo je za Marka Livaju. Na drugom mjestu je, pomalo iznenađujuće, završio Petar Musa s 23 posto, mladi napadač Benfice kojeg je Dalić, kako je sam priznao, pozvao da vidi kako će se snaći. Iza Muse je završio Andrej Kramarić s 11 posto, dok je treći bio Petković s devet posto.

Livaja ne bi bio pogrešan izbor i jer su brojke na njegovoj strani. Bruno Petković dao je od kraja SP-a jedan gol, Kramarić četiri, a najefikasniji je, kao i lani, Marko Livaja, koji je nakon Katara dao šest golova za Hajduk, a ukupno ove sezone u 31 nastupu za Hajduk postigao je 17 golova i deset asistencija.

No Livaja nije prava centralna špica. Tu poziciju igra po potrebi. U Hajduku mu najviše odgovara igrati u polušpici ili na poziciji desetke, dok je ispred njega uglavnom Slovenac Jan Mlakar. Taj luksuz u reprezentaciji teško da će imati. Dalić ga je na Svjetskom prvenstvu koristio isključivo kao špicu.