City s igračem manje izdržao protiv Foresta, Luton ugrabio prvi bod

Foto: EPA

MANCHESTER CITY nastavio je savršen niz u Premier ligi. U šestom kolu engleskog prvenstva na domaćem je terenu pobijedio Nottingham Forest 2:0 i tako stigao do 18 bodova. Nogometaši Foresta barem zasad nalaze se na 10. mjestu sa sedam osvojenih bodova.

City uz manje probleme do pobjede

Pogotke vrijedne pobjede City je postigao u prvom poluvremenu. Prvi je u sedmoj minuti postigao Phil Foden na dodavanje Kylea Walkera, dok je sedam minuta kasnije Matheus Nunes lijepim ubačajem pronašao Erlinga Haalanda, koji je glavom zabio za 2:0.

Stvari su se zakomplicirale u 46. minuti, kada je Rodri zbog odgurivanja i hvatanja za vrat Morgana Gibbs-Whitea dobio izravni crveni karton, no momčad Pepa Guardiole izdržala je s igračem manje. Joško Gvardiol odigrao je cijeli susret za City, a Matea Kovačića nije bilo u sastavu jer se tek oporavio od ozljede.

Remiji Crystala Palacea i Fulhama te Lutona i Wolvesa

Od 16 sati odigrane su još dvije utakmice u Premier ligi. U dvoboju Crystal Palacea i Fulhama nije bilo pogodaka, dok je Luton odigrao 1:1 s Wolvesima i tako ugrabio prvi bod ove sezone. Wolvesi su od 39. minute zbog isključenja Jean-Ricnera Bellegardea imali igrača manje, no od 50. su vodili 1:0, kada je zabio Pedro Neto. Bod domaćima donio je Carlton Morris iz penala u 65. minuti.