Član brončane reprezentacije iz '98. odgovorio na optužbe: Pljunuo je na hrvatski grb

Foto: Getty Images/Guliver Image

BIVŠI nogometni reprezentativac BiH Marko Topić je u intervjuu za portal Life optužio hrvatske nogometaše za nedolično ponašanje na Mediteranskim igrama u Italiji 1997. godine.

BiH je tu utakmicu dobila 1:0, a pobjednički gol zabio je upravo Topić. Prema njegovim tvrdnjama, nakon što je zabio gol hrvatski igrači koji su sjedili na klupi su ga pljuvali.

"Imao sam jedan neugodan incident iste godine dok sam igrao za Varteks u HNL-u. Igrali smo u gostima s Hrvatskim dragovoljcem, a za njih je branio Vladimir Vasilj koji je bio na golu Hrvatske i na Mediteranskim igrama. Pljuvao je prema meni kad je bio korner za nas, psovao mi je mater balijsku, svašta mi je govorio", rekao je Topić.

Vladimir Vasilj mu je odgovorio preko portala Hercegovina.info kojem je iznio svoje viđenje spomenutih incidenata. Vasilj je bio član hrvatske reprezentacije koja je 1998. godine na SP-u u Francuskoj osvojila treće mjesto iako nije odigrao ni minute.

"Kad je zabio gol protiv Hrvatske, trčao je prema klupi naše reprezentacije, urlao, galamio i govorio ružne riječi. Čak je i plazio jezik i time izazvao bijes svih hrvatskih igrača i navijača. Od tog trenutka jedina meta naših krampona bio je Topić. Svojom sramotnom i skandaloznom proslavom gola pljunuo je na hrvatski grb i dres i utakmicu doveo na rub incidenta. Nitko na takav ružan i ponižavajući način nije slavio gol protiv Hrvatske", rekao je Vasilj i dodao:

"Razlog takvom ponašanju bila je njegova frustracija što nije bio pozvan u hrvatsku reprezentaciju. Nema nikakvog smisla sad spominjati stvari koje su se događale prije 23 godine, ali mislim da je ključ u tome što je on želio mjesto pomoćnika A reprezentacije BiH, a to nije dobio. Za to su mu navodno krivi Hercegovci i HDZ. Žalosno je da se Topić služi politikom da bi dobio poene kod čelnih ljudi saveza. Nikad nikome neću dopustiti da pljuje po grbu i dresu reprezentacije za koju sam četiri puta nastupao", rekao je Vasilj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.