NBA

Clippersi za 400 milijuna dolara od Knicksa otkupili staru dvoranu Lakersa

Foto: Getty Images

OTKAKO ih je 2014. nekadašnji prvi operativac Microsofta Steve Ballmer kupio za dvije milijarde dolara, LA Clippersi pretvorili su se od vječnih luzera pod vlasništvom omraženog rasista Donalda Sterlinga u jednu od najmoćnijih NBA momčadi predvođenu Kawhijem Leonardom.

Ballmerova najveća želja bila je iseliti Clipperse iz Staples Centra, koji kao domaću dvoranu dijele s Lakersima. A sad je napravio najveći korak prema tom cilju otkupivši legendarni Forum, dvoranu u kojoj su Lakersi igrali od 1967. do 1999., prije preseljenja u Staples.

Njegova tvrtka CAPSS LLC kupila je Forum i okolno zemljište za 400 milijuna dolara od tvrtke Madison Square Garden Entertainment, na čijem je čelu vlasnik New York Knicksa i kultnog MSG-a James Dolan.

Međutim, Clippersi neće igrati u Forumu, nego će na zemljištu u neposrednoj blizini izgraditi novu dvoranu. Izgradnja će započeti 2021., a Clippersi bi se u nju trebali useliti 2024. godine. Forum će ostati uz nju kao popratna atrakcija, a u njemu će se i dalje održavati koncerti i slične manifestacije.

Pregovori o kupoprodaji Foruma počeli su još u ožujku, a u ponedjeljak je riješena sva papirologija i kultna dvorana sad je i službeno u Ballmerovu vlasništvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.