liga prvaka

Čolakov Malmö izdržao u Bugarskoj i ušao u Ligu prvaka, prošli Benfica i Young Boys

Foto: Guliver Image

ŠVICARSKI Young Boys ušao je u Ligu prvaka nakon što je i uzvratnoj utakmici pobijedio Ferencvaros u Budimpešti istim rezultatom - 3:2.

Gosti iz Berna poveli su već u 5. minuti, no Mađari su u 18. izjednačili preko Winga da bi devet minuta kasnije golom Mmaeea potpuno okrenuli susret. No, drugo poluvrijeme potpuno je pripalo Young Boysima koji su izjednačili u 56. minuti preko Fassnachta, a nakon što je Laidouni u razmaku od 58. do 64. minute dobio dva žuta kartona, više nisu imali problema.

Promašili su nekoliko dobrih prilika, u 72. minuti je Siebatcheu promašio penal, ali su Švicarci ipak došli od pobjede lijepim golom Mambimbija u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Benfica preživjela u Nizozemskoj

Puno teži posao imala je Benfica koja je u Eindhovenu od 32. minute s igračem manje branila 2:1 iz prve utakmice. Završilo je bez golova, iako su Nizozemci potpuno dominirali i promašili čuda. Max je u 30. minuti pucao pokraj gola, Madueke pet minuta kasnije također, a istom igraču je Vlachodimos u 42. obranio jako dobru priliku.

U 61. minuti sudac je sudac Slavko Vinčić mogao suditi penal za PSV, ali je nakon pregleda snimke zaključio da je sve bilo čisto. U sljedećem napadu Zahavi je pogodio stativu, a minutu kasnije je u odličnoj šansi pucao u blok. Pet minuta prije kraja Vlachodimos je dvaput spašavao i odveo Benficu u Ligu prvaka.

Tamo će igrati i Malmö koji je u Bugarskoj izgubio 2:1 od Ludogoretsa, ali je prošao zahvaljujući pobjedi 2:0 u prvoj utakmici. Domaćini su poveli u 10. minuti golom Nedyalkova, šest minuta kasnije VAR je poništio gol Rieksa za 1:1, ali su Šveđani izjednačili tri minute prije poluvremena preko Birmančevića. Ludogorets je ponovno došao u vodstvu u 60. minuti kad je Sotiriou zabio iz penala, ali više od toga Bugari nisu mogli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.