Davis Cup

Ćorić donio Hrvatskoj pobjedu nad Argentinom. Evo što joj treba za četvrtfinale

Foto: EPA

BORNA ĆORIĆ (ATP 26.) donio je Hrvatskoj drugi bod te samim tim pobjedu nad Argentinom u zadnjem kolu natjecanja po skupinama u Davis Cupu. Ćorić je svladao 27. tenisača svijeta Francisca Cerundola 6:4, 7:6 i tako doveo Hrvatsku, prošlogodišnjeg finalista, nadomak četvrtfinala Davis Cupa. Podsjetimo, ranije je Borna Gojo pobijedio 37. igrača svijeta Sebastiana Baeza.

Ćorić je u prvom setu dvaput oduzimao servis suparniku, a izgubio ga jednom, dok je druga dionica bila nešto napetija. Ćorić je i u njoj imao break prednosti, ali ga je ispustio pa je meč odlučen u tie-breaku. Cerundolo je ondje vodio 5:3 i zatim nevjerojatno promašio u poenu za 6:3, a Ćorić je taj poklon iskoristio i osigurao pobjedu.

Hrvatska bi bez četvrtfinala ostala samo velikim iznenađenjem

Hrvatska će završiti kao druga u skupini te se plasirati u četvrtfinale i završnicu u Malagi krajem studenoga ako u nedjelju dvoboj Italije i Švedske završi bilo kojim rezultatom osim 3:0 za Švedsku.

Italija je veliki favorit u ogledu sa Švedskom. Njena prva dva tenisača Mateo Berrettini (ATP 15.) i Lorenzo Musetti (ATP 30.) znatno su bolje rangirani od švedskih uzdanica, braće Ymer. Mikael je 98., a Elias 119. igrač svijeta. Također, Talijani imaju i top 30 igrače u parovima (Fabio Fognini i Simone Bolelli), dok su protiv Hrvatske u parovima igrala dva Ymera, koji to obično ne igraju.