Cormier primljen u Kuću slavnih pa priznao: Varao sam 2017. godine!

Foto: Profimedia

DANIEL CORMIER, jedan od najboljih UFC-ovih boraca svih vremena, primljen je u Kuću slavnih najpoznatije MMA organizacije. Cormier je održao emotivan govor, a odlučio je i otvoriti dušu po pitanju spornog trenutka iz 2017. godine. Tada je branio naslov protiv Anthonyja Johnsona i pao na vaganju.

Sat vremena kasnije ponovo se pojavio na vaganju i zadovoljio propisanu granicu, a odmah se počelo pričati o "towelgateu", koji se pretvorio u skandal jer su mnogi gledatelji primijetili da se Cormier prilikom drugog vaganja pridržavao za ručnik i tako pomogao da vaga pokaže koji gram manje. 

Stari hrvački trik

"Momci, moram biti transparentan s vama. Možda sam uhvatio onaj ručnik u Buffalu. Imao sam 550 grama viška, otišao sam nazad i pokušao sam skinuti. Zvali su i moju suprugu da me natjera u kadu, a ja sam rekao da je gotovo, da ne mogu. Onda me je moj trener pitao sjećam li se starog hrvačkog trika", započeo je svoje priznanje Cormier.

"Možete li zamisliti koja je to ludost bila? Što se mora dogoditi? Gledao sam dolje i mislio koliko sam ja sretan tip. Čak i ako izgubim, nekako će mi se pojas vratiti. Bio je tamo tip koji je čitao s vage, kraj njega još jedna žena, također je gledala dolje. Uhvatio sam ručnik. Rumble, žao mi je čovječe", iskreno je ispričao nakon pet godina.

Da je Cormier pao na vaganju, kao što je trebao, pojas bi mu neovisno o ishodu borbe bio oduzet. Borba se na kraju odvila prema planiranom rasporedu, a Cormier je u drugoj rundi porazio Johnsona gušenjem i obranio pojas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.