UFC

Cormier: Slomit ću Miočića i završiti mu karijeru!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NA PRIREDBI UFC 241 koja će se održati 17. 8. u Anaheimu, Stipe Miočić će imati priliku osvetiti poraz protiv Daniela Cormiera i vratiti teškaški pojas u svoje ruke. Iako se nije borio preko godinu dana i pritom je bio slabo dostupan javnosti, uzburkao je duhove pred uzvratni meč nazvavši Cormiera idiotom, zbog toga što je trenutni prvak zavlačio Miočića, tražio "super fight" protiv Brocka Lesnara i stalno mijenjao svoje želje i izjave. 

Na odgovor Cormiera, očekivano nismo morali dugo čekati. Tako je u podcastu "Talk and Talker" rekao: "Mi borci smo drugačiji. Kad sam čuo što je Stipe rekao, pomislio sam ‘Kujin sine’, no zapravo mi se to svidjelo. Uoči prve borbe je bio nenametljiv i tih, uopće nije htio graditi hype pred borbu. Sad je barem glasan po pitanju toga što želi i kako se osjeća. Reci mi kako se osjećaš, reci mi da me želiš prebiti. Kad ja tebe opet prebijem, bit ćeš u na jako mračnom mjestu, bit ćeš gotov."

Na upit voditelja da malo pojasni svoje riječi, bio je sasvim jasan da želi Miočiću okončati karijeru: "On će biti gotov. Vjerujem da se više neće vratiti jer ću ga slomiti. Znam kako je meni bilo kad sam drugi put izgubio protiv Jonesa, sve mi se srušilo. Ali su me podrška obitelji i iskustvo natjerali da sve sagledam iz drugačije pozicije. Njemu se to neće dogoditi, on to nema. Vjerujem da će njegov slom biti konačan."

Tako će Miočić prvi put u svojoj karijeri ući u meč s protivnikom na ratnoj nozi. Dobroćudna narav i sportske najave kakve su ga krasile čitavu karijeru sada su pale u drugi plan, ali to je ono što je većina MMA javnosti od njega i tražila - da "nabrijava" svoje borbe. Nema sumnje kako će ovo biti jedan od najiščekivanijih teškaških mečeva svih vremena, pogotovo zbog verbalnog rat između dvojice boraca koji je tek počeo. Podsjetimo, u prvom međusobnom meču Cormier je slavio nokautom u prvoj rundi i time prekinuo Miočićev niz od tri obrane pojasa što je najviše u povijesti divizije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.