Cosmi: Halilović nema sreće

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA u nedjelju u 17:10 u Koprivnici igra protiv Slaven Belupa u 14. kolu SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Rijeke Serse Cosmi te se ujedno osvrnuo na utakmicu SuperSport Hrvatskog kupa u kojoj je Rijeka nakon penala pobijedila Moslavinu, klub iz petog ranga. Podsjetimo, Rijeka se nalazi na osmom mjestu u HNL-u s 12 bodova, od kojih je polovicu osvojila dvjema uzastopnim pobjedama.

"Znamo da moramo pobjeđivati kako bismo izašli iz krize. Respektiramo protivnika, ali brinemo o svojoj igri", rekao je Cosmi pa prokomentirao iznenađujuće težak prolazak u Kupu: "Kutina se ne može objasniti samo lošim danom. To je bio moj najteži trenutak otkako sam došao u Rijeku.

Sve što sam tražio, koncentraciju i posvećenost utakmici, igrači nisu napravili. Prolazak je jedina pozitivna stvar iz ove utakmice. Dobro smo pucali jedanaesterce, sve ostalo treba zaboraviti. Čestitam protivniku na dobroj igri."

Halilović ima upalu pluća

Bit će to druga međusobna utakmica Slaven Belupa i Rijeke nakon što je koprivnički prvoligaš na Rujevici pobijedio 1:0 golom Ante Crnca. Rijeku je tada vodio trener Dragan Tadić. "Pogledao sam prvu utakmicu i mislim da Slaven nije zasluženo pobijedio. Rijeka je bila bolja, a Slaven je jednim golom riješio utakmicu", smatra Cosmi.

Talijanski trener komentirao je i Alena Halilovića, koji je ovog ljeta došao u riječki klub, ali se dosad nije nametnuo svojom igrom. "Alen jednostavno nema sreće, sada nažalost ima upalu pluća. Konačno je ušao u ritam nakon što dva tjedna nije trenirao. Mora mirovati kako bi se oporavio. Međutim, siguran sam kako će Halilović idući mjesec biti naše najveće pojačanje", poručio je Cosmi.