"Crno-beli osvajaju Zagreb": Očekuje nas borba do posljednjeg daha



MOŽE li Partizan obraniti naslov i četvrti put zaredom uzeti titulu najboljeg košarkaškog kluba u regiji, pitanje je koje postavljaju srpski mediji na dan finala NLB lige u zagrebačkoj Areni.

Trener crno-bijelih košarkaša Duško Vujović najavio je pohod na novi trofej koji bi bio odlična uvertira za nastup srpskog kluba u završnici Eurolige u Parizu.

"Dvoboji Cibone i Partizana uvijek su bili derbi-utakmice i u bivšoj državi. Bit će ovo neizvjesna utakmica protiv kvalitetnog i motiviranog protivnika. Morat ćemo igrati bolje nego u polufinalu. Cibona je jedina momčad koja nas je ove sezone dobila dva puta i zato je naš motiv puno veći", najavio je trener beogradskog kluba.

Velimir Perasović, trener Cibone, svjestan je da Partizan ima ulogu favorita u finalu, ali zna da prednost njegove momčadi leži u domaćoj publici.

"Partizan je najbolja momčad u natjecanju i teško ih netko može razbiti čak i kada igraju loše. Titula bi nam puno značila, a očekujem neizvjesnu utakmicu", rekao je Perasović.

Kecman: "Želimo se osvetiti za prijašnje poraze"

Dušan Kecman, igrač Partizana, ne želi ostati kratkih rukava sada kad su već došli do finala.


"Imamo visoke ambicije, kao i Cibona. Želimo se i osvetiti Zagrepčanima za prijašnje poraze, ali morat ćemo igrati bolje nego protiv Hemofarma", najavio je srpski košarkaš.

Mediji u Srbiji s nestrpljenjem iščekuju početak finalnog meča regionalne lige u kojem Partizan ima priliku osvojiti četvrti uzastopni naslov. Iako nitko to ne želi naglasiti, Partizan je veliki favorit u današnjoj utakmici, stanje u momčadi je bolje nego kod Cibone, a i skustvo i kvaliteta su na strani srpskih igrača. Naslovi u medijima istočnog susjeda ipak otkrivaju da su crno-bijeli stavljeni u jasnu ulogu favorita, pa čak i ako su dva puta ove sezone gubili od Cibosa.

"Dule i ekipa ruše Zagreb", "Crno-beli osvajaju Zagreb" parole su medija koje će napaliti navijače uoči današnjeg susreta. U svakom slučaju, trebala bi to biti borba do posljednjeg daha, a 15.000 gledatelja, koliko stane u Arenu, uživat će u najboljem što regionalna košarka može ponuditi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.