Crnogorac ostvario transfer karijere: Lipovina potpisao za Löwen

Rhein-Neckar Löwen

JEDAN od najboljih rukometaša Crne Gore Vladan Lipovina ostvario je transfer karijere. Sjajni 25-godišnji Cetinjanin, kojeg neće biti protiv Hrvatske u baražu za Svjetsko prvenstvo zbog zdravstvenih problema, postao je član njemačkog velikana Rhein-Neckar Löwen. Bivši igrač Lovćena, Ciudad Encantade, Metalurga, Wetzlara, Al-Nasra i Hüttenberga potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim doprvakom i osvajačem Kupa ove sezone.

Lipovina je u posljednjoj sezoni po statistici bio treći najbolji desni bek Bundeslige, iako posljednja dva mjeseca nije igrao za Hüttenberg. No sada se osjeća dobro, polako se vraća na teren i sljedeće sezone ga čekaju veliki izazovi jer njemački klub želi osvojiti sve u klupskim okvirima.

 "Oduvijek sam znao da me jedan ovakav klub čeka jer znam koliko vrijedim i vjerujem da sam zaslužio ovo svojim radom i odricanjem. Löwen je veliki klub, koji se svake godine bori za najveće trofeje. Tu su i kvalitetna pojačanja jer će biti veliki broj utakmica u prvenstvu, Kupu i Ligi prvaka. Ovo mi je treći klub u Njemačkoj i mogu reći da sam se naviknuo na život u Bundesligi. Rukomet je na najvećoj mogućoj razini, sve je organizirano savršeno i sve što treba jest raditi i dokazivati se. Veliku zahvalnost dugujem svojoj obitelji, koja je od prvog dana vjerovala u mene, kao i menadžerima Saši Bratiću i Milošu Pavićeviću koji su omogućili ovaj transfer", naglašava Lipovina za Index.

Zajedno s njim Löwen je doveo i Šveđanina Jespera Nielsena iz PSG-a, Steffena Fätha iz Berlina, Iliju Abutovića iz Vardara te Jannika Kohlbachera iz Wetzlara. 

Hrvatska će dočekati Crnu Goru 9. lipnja u Osijeku, a 14. lipnja igrat će uzvrat u Podgorici u baražu za SP, koji će se igrati od 9. do 27. siječnja 2019. u Danskoj i Njemačkoj. Momčad Line Červara ima brigu manje jer Lipovine neće biti u sastavu Crne Gore.

"Hrvatska je već godinama u vrhu svjetskog rukometa. To su sve dobri igrači i provjereni, na čelu s Linom Červarom koji je bio moj trener u Metalurgu i koji je veliki borac i motivator. Sigurno će biti teško jer nismo kompletni, a Crnoj Gori je svaki igrač jako važan. No vjerujem u suigrače i izbornikov rad te ću ih ovog puta zdušno bodriti kao navijač", zaključuje Lipovina. 

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.