Cro Copov bivši trener: Mirku prijateljski želim da objesi rukavice o klin

NAKON što je u svojoj karijeri vodio Mirka Filipovića i brinuo se za boksački put svog brata Stjepana, Vlado Božić želi na veliku scenu vratiti i Marija Preskara koji se pod njegovom palicom ponovno okrenuo treninzima.

Božić je u vrlo zanimljivom intervjuu za Profightstore.com progovorio o nastavku karijere svog brata, no dotaknuo se i rada s Mirkom Filipovićem, stanja u Hrvatskom boksačkom savezu i odnosa izbornika Pijetraja prema svom poslu.

"Tomasović je trebao biti hrvatski reprezentativac"

Na Pijetrajevu opasku da bi Stjepan Božić trebao završiti svoju karijeru, njegov brat odgovara:

"Svom prijatelju Pijetraju čestitam na uspjehu i uspjehu njegovih boksača, ali je pogriješio dotaknuvši se Stjepana. Pohvalio je njegovu karijeru, ali ga je okarakterizirao kao psihički limitiranog boksača te krivo procijenio da je na mentalnoj razini napravio sve što je mogao."

Božić je prokomentirao i kontroverznu odluku HBS-a da se splitski klub Pit Bull izbaci iz rada Saveza, a samim time i da se Marku Tomasoviću onemogući nastup na Europskom prvenstvu u Moskvi.

"Ako je Tomasović bio prvak Hrvatske, ako je bio olimpijac, smatram da apsolutno zaslužuje EP. Njemu je to vjerojatno zadnje veliko natjecanje, a rezultati od prije daju mu kredit da sudjeluje na tom prvenstvu. Netko tko ima 17 ili 18 godina ima vremena za dokazivanje i velike rezultate. Tu mislim da Pijetraj griješi. Forsira klince i prevelik pritisak svaljuje na leđa tih mladih boksača. Kroz kompletan pristup mentalno ih opterećuje i oni su u opasnosti da izgore. Primjer; od juniorske medalje Stjepana Božića 1992 g. pa do seniorske medalje trebalo je proći pet godina. Ništa nije napravljeno preko noći već postupnim i pomno planiranim radom", smatra Božić koji se dotaknuo i svoje suradnje s proslavljenim hrvatskim borcem Mirkom Filipovićem.

"Cro Cop treba završiti karijeru"

"Mirku svaka čast na rezultatima, radu i upornosti, ali bez obzira na to pobijedio ili izgubio u meču protiv Barryja, mislim da bi se trebao povući. Egzistenciju je osigurao, u MMA-u je zaradio više nego svi borci u Hrvatskoj povijesti zajedno, a zdravlje je ipak najvažnije. Sav taj uspjeh on je platio svojim zdravljem iako se to trenutno ne vidi. Ali osjetit će se za pet do deset godina. Zato mu iskreno i prijateljski želim da objesi rukavice o klin."

Božić je na koncu najavio i press konferenciju na kojoj bi Mario Preskar trebao otkriti, kako je on to rekao, "negativne konotacije upornih treninga zbog kojih je i privremeno odustao od vrhunskog sporta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.