CSKA nakon drame izbacio Himki za 15. Final Four u posljednjih 16 godina

Foto: Getty Images / Guliver Image

ČAK 15. put u posljednjih 16 godina moskovski CSKA igrat će na Final Fouru Eurolige, koji će se igrati u Beogradu od 18. do 20. svibnja. CSKA je u četvrtoj utakmici četvrtfinala kao gost nakon drame svladao Himki s 89:88 i tako s 3:1 u pobjedama osigurao prolazak dalje.

Iako je CSKA vodio gotovo čitavim tijekom susreta, a nerijetko i s dvoznamenkastom razlikom, Himki je tricom Šveda minutu prije kraja uspio povesti s 87:85. Sergio Rodriguez je 21 sekundu prije isteka vremena s pogođena dva slobodna bacanja poravnao na 87:87, da bi sekundu potom Anthony Gill pogodio samo jedno slobodno bacanje za 88:87 za Himki.
 
U svom posljednjem napadu gosti su preko Coreyja Higginsa stigli do ubačaja za vodstvo od 89-88 pet sekundi prije zvuka sirene, a zatim je uslijedio kontroverzni kraj u kojemu su glavne uloge nažalost preuzeli suci.
 
Naime, Himki je vrlo brzo izveo loptu nakon primljenog koša i u protunapadu postigao pobjednički koš. No, suci su vratili loptu pod obruč domaćih i naredili da se posljednjih pet sekundi ponovi. Na postavljenu obranu CSKA Himki nije uspio složiti suvislu akciju i gosti su proslavili prolazak dalje.
 
Cory Higgins predvodio je strijelce CSKA s 20 koševa, dok je Aleksej Šved ubacio čak 36 poena za Himki.
 
Još u četvrtak su plasman na završni turnir izborili branitelj naslova Fenerbahče i Žalgiris. Fenerbahče je s 3:1 izbacio Baskoniju, a Žalgiris je istim omjerom bio bolji od Olympiacosa.
 
Posljednji četvrtfinalni par čine Real Madrid i Panathinaikos, trenutačni omjer je 2:1 za Real, a peta utakmica se upravo igra u Madridu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.