CSKA riješio Unicaju uz čudesni učinak Kirilenka

U PRVOM susretu petog kola B skupine košarkaške Eurolige moskovski CSKA na svom je parketu sa 77:66 bio bolji od Unicaje iz Malage.

Španjolci su bolje otvorili susret te na kraju prve dionice stekli kakvu-takvu prendost (14:12). Ipak, Moskovljani se vraćaju do poluvremena, pa se u treću četvrtinu ušlo pri rezultatu 34:29. Presudna je bila treća četvrtina, nakon koje je rezultat bio 62:41!

Gosti iz Malage, kojima je ovo bio drugi euroligaški poraz u ovoj sezoni, u zadnjih deset minuta pružaju dobru partiju. Susret se na kraju završio sa 77:66 u korist ruske momčadi.

Dobru je večer imao srbijanski košarkaš Miloš Teodosić (19 poena, 2 skoka i 4 asistencije). Opet je prvo ime dvoboja bio Andrej Kirilenko, koji je ubacio 17 koševa te mu je nedostajao jedan skok za double-double učinak. Upisao je i dvije asistencije, oduzeo šest lopti i blokirao tri. Iz igre je gađao tek 2-3, dok je sa crte slobodnih bacanja bio na omjeru 12-13. Sveukupno, bilo mu je dostatno za fantastičan valorizacijski indeks od 39 bodova.

Kod gostiju je najraspoloženiji večeras bio Joel Freeland sa 14 poena uz 9 skokova i 1 asistenciju. Tremmell Darden je ubacio 13 koševa uz 5 skokova i 1 asistenciju.

Hrvati su bili slabi. Hrvoje Perić ostao je bez koša i bez šuta za sedam minuta na parketu. Upisao je po jednu asistenciju, osvojenu i izgubljenu loptu. Luka Žorić odigrao je 11.5 minuta ubacivši dva poena uz tri skoka.

 

Euroliga, skupina B, 5. kolo:

CSKA - Unicaja 77:66
Zagreb - Žalgiris
Brose Basket - Panathinaikos

Poredak: 1. CSKA 5-0, 2. Unicaja 3-2, 3. Panathinaikos 3-1, 4. Brose Basket 1-3, 5. Žalgiris 1-3, 6. Zagreb 0-4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.