Čudesna Mikica u 35. godini može ispuniti san: "Bilo je suza, igrala sam turnire za 55 dolara, mnogi bi odustali..."

Foto: Guliver Image/Getty Images

"KRALJICA COMEBACKOVA", tako hrvatsku tenisačicu Mirjanu Lučić-Baronu opisuju na službenoj stranici Australian Opena. 
 
Na tom turniru za pobjedu nije znala od 1998. godine, dok prije desetak dana kao 79. tenisačica svijeta nije stigla u Melbourne. 
 
Preokretom je prvo pala Wanga, onda je šokirala svijet nakon što je Radwanskoj, trećoj tenisačici WTA ljestvice, prepustila samo tri gema, a onda je uslijedio meč protiv Sakkari. Grkinja, 94. na svijetu, dobila je prvi set, ali je potom u sljedeća dva poput Radwanske skupila samo pet gemova. 
 
S te tri pobjede Mirjana Lučić-Baroni koja će za dva mjeseca proslaviti 35. rođendan, izborila je četvrto kolo i priliku za plasman među osam najboljih. Ima i sjajnu šansu jer joj na putu stoji Jennifer Brady, Amerikanka koja prvi put nastupa na Australian Openu i tek je 116. na svijetu.
 
Nakon velike pobjede protiv Sakkari, Mirjana Lučić-Baroni prisjetila se teškog puta koji je prošla da bi postigla ovaj uspjeh.
 
"Svi koji misle da je tenis glamurozan, neka popričaju sa mnom", rekla je Hrvatica koja je od 2004. do 2007. ponekad igrala na turnirima na kojima je zarađivala tek 55 dolara. 
 
"Bilo je suza, teških trenutaka, razočaranja. Mnogi bi na mojem mjestu odustali. Nisam imala povlašten tretman niti dobivala puno pozivnica. Sve sam napravila sama. Igrala sam mečeve za 55 dolara. Za to morate imati karakter i mentalnu čvrstinu. To što sam ovdje i meni i drugima dokazuje kakav sam borac."
 
Dok je igrala po Challengerima, maštala je o Grand Slamovima. San joj je bio ponovno zaigrati u drugom tjednu jednog Grand Slama, a sada je od tog sna dijeli samo jedna pobjeda.
 
"Jedan od mojih snova bio je taj da se za nekoliko godina ponovno nađem u drugom tjednu jednog Grand Slama. To sam rekla samo sebi, ali ne i s nekim velikim samopouzdanjem."
 
O obiteljskoj drami i nasilnom ocu Marinku i dalje ne želi govoriti. Samo podsjeća na to, i na terenu i izvan njega, da o prekidu karijere nikad nije razmišljala te da u tenisu danas uživa više nego ikad. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.