Čudesna priča. Hrvat prije dvije godine bio amater, a sad će igrati Ligu prvaka?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DONEDAVNI trener Slaven Belupa Zoran Zekić nakon razlaza s koprivničkim klubom postao je trener albanskog prvoligaša FK Partizanija iz Tirane. Zekić će s aktualnim prvakom Albanije igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a tamošnji portal Panorama piše da će uoči prvog pretkola dovesti veznjaka Slavena Matea Kocijana (28).

"Čini se da je Hrvat završio avanturu u Slaven Belupu, klubu koji razmišlja o njegovoj prodaji. Radio je s trenerom Zekićem, a sada dogovara detalje ugovora s Partizanijem. Očekuje se da će uskoro potpisati ugovor i biti spreman za utakmice Lige prvaka", tvrdi Panorama.

Kocijan je prošle sezone upisao 29 nastupa za Slaven Belupo. Ugovor s koprivničkim prvoligašem ima do ljeta 2024. godine, a u klub je stigao 2021. iz amaterskog kluba Tehničara iz Cvetkovca. Kocijan bi, dakle, u razmaku od dvije godine mogao proći put od amaterskog nogometa do kvalifikacija za Ligu prvaka.

S 26 godina počeo igrati profesionalni nogomet

Kocijan je u studenom 2022. godine dao intervju za Index. Na pitanje kako je završio u profesionalnom nogometu s 26 godina odgovorio je: "Koprivnica je mali grad. Čuo sam kako su me dolazili gledati na nekoliko utakmica Tehničara.

U to sam vrijeme igrao s Mateasom Delićem (bivšim igračem Slavena, op. a.), koji me hvalio. On je jedan od najzaslužnijih za moj dolazak u Slaven. Krenula je priča o domaćim igračima i tako se odigralo.

U podsvijesti sam definitivno bio nervozan jer sam znao da me gledaju dok sam bio u Tehničaru, ali nisam previše o tome razmišljao. Nisam puno očekivao jer su se često čule takve priče. No ovaj je put bilo drugačije. Nogomet mi je sad posao i shvaćam ga ozbiljnije. Radim ono što volim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.