NBA

Čudesni Curry ispisao povijest NBA lige. Pogledajte rušenje teško dostižnog rekorda

Foto: Mary Altaffer/AP Photo/Guliver

STEPHEN Curry, za mnoge najbolji šuter svih vremena, u noći na srijedu postao je igrač s najviše ubačenih trica u povijesti NBA lige. Zvijezda Golden State Warriorsa ubacila je svoju 2974. tricu tijekom prve četvrtine utakmice u Madison Square Gardenu, njom srušila postojeći rekord, a onda i odvela momčad do pobjede protiv New York Knicksa. Završilo je 105:96 za Warriorse.

Curry, jedini košarkaš u povijesti lige koji je u jednoj sezoni ubacio 400 trica, srušio je rekord koji je Ray Allen imao u svom vlasništvu otkako je 2011. prestigao Reggieja Millera. Obojica bivših rekordera svjedočila su tom trenutku, Miller sa smiješkom i mobitelom u ruci, Allen s odobravanjem i primanjem Curryja u zagrljaj. Curry je rekord srušio iako je odigrao više od 500 utakmica manje od Allena.

VIDEO: Arena Sport

Nedostižan za konkurenciju

Ono čime se analitičari i statističari NBA lige sada bave su projekcije na kojoj će se brojci zaustaviti kad završi karijeru. Uz pretpostavku da zadrži šutersku formu i odigra još pet NBA sezona, spominje se brojka od 4441 dalekometnog ubačaja, što bi bilo 1468 trica razlike u odnosu na Allenov rekord. I rekord koji bi stajao uz bok onima za koje se smatra da nikad neće biti srušeni, odnosno broju skokova Wilta Chamberlaina (23.924) i asistencija Johna Stocktona (15.806).

Inače, u pobjedi Warriorsa Curry je ubacio pet trica iz 14 pokušaja i susret završio s 22 poena. Najbolji od poraženih Knicksa bio je Julius Randle s 31 košem i sedam skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.