Čudo iz Kustošije briljira u Barceloni: "Bio je anonimac iz druge hrvatske lige"

Foto: Profimedia

SENEGALAC Mikayil Faye (19) sjajno se uklopio u mladu Barceloninu momčad. Prošlog ljeta je iz Kustošije prodan Barceloni u transferu vrijednom pet milijuna eura, a uskoro ga čeka debi za seniorsku reprezentaciju. Španjolski Sport analizirao je taj transfer: "To je strateška odluka kluba koja je dobro ispala. Stigao je kao nepoznat igrač iz druge hrvatske lige i njegov nogomet je sve oduševio."

"Već je dao tri gola"

"Snaga, konstitucija i brzina ovog ljevonogog braniča ističu se u svakoj utakmici. Njegove fizikalije su tako upečatljive da nikada ne prolazi nezapaženo. Osim obrambenih vrlina, u kojima pokazuje da je sjajan korektor obrane, Faye pomaže u konstrukciji igre zahvaljujući izvanrednom dodiru lijevom nogom. Već je zabio tri gola."

"Njegov jedini nedostatak proizlazi iz pretjeranog samopouzdanja, kada se upušta u razne opasne akcije. Ta ga je činjenica koštala dva isključenja. Xavi je nagradio njegov učinak pozivom za utakmicu Barcelone i Mallorce i u ovoj reprezentativnoj pauzi bi mogao debitirati za seniorsku momčad Senegala."

Xavi ga je, podsjetimo, nedavno iz Barce B povukao u svoj tim i posjeo ga na klupu u ligaškoj utakmici protiv Mallorce. Faye nije ušao u igru, no prema dogovoru klubova u transferu, već samo pojavljivanje njegovog imena u zapisniku momčadi s Camp Noua donijelo je Kustošiji milijun i pol eura.

Kustošija profitira na njemu

Osnovnih pet milijuna dogovorenih za isplatu u pet rata prate i brojni bonusi. Kustošija je već zaradila prvi, a nastavi li se Faye razvijati u očekivanom smjeru, prema klubu iz zapadnog dijela Zagreba uskoro će i novi milijuni.

Naime, Kustošiji pripada i 20 posto sljedećeg transfera, ali i dodatnih milijun i pol eura za svakih sedam nastupa za prvu momčad Barcelone. Ukupan iznos svih ovih bonusa ne smije prijeći 20 milijuna eura. Barcelona je već odbila ponudu od devet milijuna eura, koliko je u siječnju za Fayea ponudio Lens. Za mladu momčad Barcelone ima 24 nastupa i tri gola, a odigrao je 2088 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.