Da Kramarić nije bio sebičan, utakmica bi bila odavno gotova

HRVATSKA i Wales odigrali su 1:1 na rasprodanom Poljudu u prvom kolu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u Njemačkoj. Andrej Kramarić zabio je u prvom poluvremenu utakmice u kojoj je momčad izbornika Zlatka Dalića bila puno bolja, ali su gosti u 93. minuti stigli do boda. Remi Hrvatske i Walesa za Index je komentirao Krunoslav Rendulić.

Ne znam zašto smo prestali igrati aktivno, to nam se obilo o glavu 

Od prve minute smo bili dominantni, mi smo bili ti koji smo diktirali ritam, imali posjed i susret pod kontrolom. Wales nam je mogao zaprijetiti samo na dva načina - duga lopta na špicu i nakon auta. Tako smo na kraju dobili i gol. Međutim, samo smo krivi za ovo što nam se dogodilo.

Ne znam zašto smo u drugom poluvremenu prestali igrati aktivno, nismo išli po drugi gol koji bi riješio utakmicu. Kao da smo se zadovoljili s tih 1:0 i čekali kraj. Pasivna igra u napadu u drugom poluvremenu nam se obila o glavu. Nije mi jasno zašto smo tako igrali.

Da Kramarić nije bio sebičan, utakmica bi bila gotova 

Vidim da se puno priča o sebičnosti Kramarića i mislim da ti komentari stoje. Pucao je, umjesto da je dodao Perišiću, koji je bio u puno boljoj situaciji. Ne kažem da bismo zabili, ali bio bi to čisti zicer. Da smo tada zabili, utakmica bi bila gotova.

Što se tiče Oršića, budimo realni, Mislav ne igra dva mjeseca, ispao je iz sastava, tako da ne vidim pogrešku Dalića što ga nije stavio u igru. Jednostavno, nismo imali dovoljno raspoloženih igrača. Perišić nije odigrao najbolje, Livaja također. Možemo na kraju samo žaliti za dva izgubljena boda. Takve se utakmice dogode, ali trebali smo aktivno tražiti drugi gol. To je bio ključ pobjede.