TRANSFERI

Daily Mail: Aston Villa od Milana želi golmana i napadača od 30 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

ASTON VILLA je na početku sezone investirala 150 milijuna eura u pojačanja u nadi da će, ako ništa drugo, u povratničkoj sezoni u Premiershipu mirno osigurati ostanak.

No momčad iz Birminghama je nakon 21 kola samo bod iznad zone ispadanja i u zimskom prijelaznom roku se želi pojačati kako bi se spasila. Kako piše Daily Mail, Villa želi golmana i napadača jer se Brazilac Wesley, koji je Bruggeu plaćen rekordnih 25 milijuna eura, nije pokazao dovoljno dobrim.

Navode da je Villa oba rješenja našla u Milanu, koji proživljava još jednu sezonu za zaborav. Englezi navodno žele rezervnog golmana Pepea Reinu i poljskog napadača Krzysztofa Piateka. Iako ima 37 godina, Reina ima golemo iskustvo igranja u Premiershipu, dok bi Poljak trebao pojačati neučinkovit napad Ville.

Kad je Reina u pitanju, tu prevelikih problema nema jer i Španjolac želi u Englesku, a i Milan ne bi imao ništa protiv da ga se riješi. No s Piatekom je situacija nešto drukčija. Aston Villa bi ga uzela na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora za 25 milijuna eura, ali Milan navodno želi transfer u siječnju, i to za 30 milijuna eura.

Dolaskom Zlatana Ibrahimovića za Piateka više nema mjesta u udarnoj momčadi Milana. Talijani računaju da će mu cijena samo padati i zato ga žele "utopiti" što prije. Milan je Piateka platio čak 38 milijuna eura i želi na njemu što manje izgubiti, a njegovim transferom pomogao bi si u poštovanju financijskog fair-playa, što FIFA na San Siru vrlo strogo prati.

Piatek je u Milan stigao u siječnju prošle sezone nakon nestvarne polusezone u Genoi, za koju je u 21 nastupu zabio 19 golova. Do kraja sezone je u Milanu zabio još 11, ali je ove sezone potpuno pao te je u 18 utakmica upisao samo četiri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.