transferi

Daily Mail: Newcastle dovodi stopera iz Cityja za 55 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

NEWCASTLE UNITED ovog ljeta kreće u ozbiljnu rekonstrukciju momčadi, a jedna od glavnih pozicija na kojoj traži novog igrača je stoperska. Daily Mail piše da je Eddie Howe jako zainteresiran za Nathana Akea iz Manchester Cityja te da će napraviti sve kako bi ga doveo.

Howe, koji je Newcastle preuzeo nakon što su klub kupili Saudijci, s 27-godišnjim Akeom je radio nekoliko sezona dok je bio trener Bournemoutha. City će za Nizozemca tražiti 55 milijuna eura, a Newcastleu to, kako tvrdi Daily Mail, nije ni najmanji problem kao ni igračeva plaća.

Zarađuje oko četiri milijuna funti

Ake u Cityju trenutačno zarađuje 80.000 funti tjedno (oko četiri milijuna po sezoni) i Daily Mail tvrdi da bi takvu plaću očekivao i na St. James' Parku. Newcastle ga je želio dovesti već u siječnju, ali nije uspio pa ga je Howe označio kao jednog od prioritetnih igrača u ljetnom prijelaznom roku.

Ake je u City stigao prije dvije godine iz Bournemoutha za 45 milijuna eura. Za Guardiolinu momčad upisao je samo 40 nastupa, a Daily Mail tvrdi da mu je Newcastle jako zanimljiv jer bi se tamo mogao izboriti za poziv izbornika za Svjetsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.