Dalić: Gvardiol će biti najbolji stoper na svijetu, a Modrić je primjer svima

Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dao je intervju za UEFA-ine službene internetske stranice u kojem je istaknuo ambicije reprezentacije pred Europsko prvenstvo, a pritom posebno istaknuo i dvojicu igrača, Luku Modrića i Joška Gvardiola. Euro u Njemačkoj započinje 14. lipnja.

UEFA podsjeća da je Dalić preuzeo Hrvatsku 2017. godine te da je osvajanjima srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2018. i brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., kao i drugim mjestom u Ligi nacija prošle godine, postao najuspješniji izbornik u povijesti Hrvatske.

Navodi se da je Hrvatska pod njegovim vodstvom ostvarila neočekivano dobre rezultate, da je iskoristio talent Luke Modrića u tim uspjesima, ali i da je uspješno uveo mlađe igrače u nacionalnu momčad.

Očekivanja pred Euro

"Proteklih šest godina bilo je jako uspješno za nacionalnu momčad. Nitko od nas nije očekivao tri medalje. Iskreno, nisam očekivao ni ja kad sam započinjao ovaj posao, a nisam očekivao ni da ću ovako dugo biti na izborničkoj funkciji. Preda mnom je četvrti veliki turnir. Jako sam sretan, ponosan i još uvijek iznimno motiviran i pun energije da vodim ovu momčad.

Igranjem na Euru smo opet ostvarili svoj cilj. Bilo bi sjajno da ponovno uspijemo doći do medalje. Idemo korak po korak. Prvi je cilj prolazak skupine, a onda ćemo dati sve od sebe da ostvarimo sjajan rezultat."

O Luki Modriću

"Trofeji i sve što je napravio s klubom i reprezentacijom puno govori o njemu. Ambiciozan je i pun želje kao i uvijek. On nije tip osobe koja uzima predahe i odmara, primjer je svima nama. Iako smo uveli nove igrače, tu su samo šestorica iz Rusije, sve dok je on ovdje, ovu generaciju zovemo 'zlatnom generacijom'.

On je primjer drugima, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. Netko je u koga se svi drugi trebaju ugledati i od koga svi mogu učiti. Kad je on tu, svi smo bolji nogometaši i bolji ljudi."

O Jošku Gvardiolu

"Ima veliki talent i ogroman potencijal. Debitirao je za reprezentaciju prije dvije godine na Europskom prvenstvu. Sad je u trenutačno najboljem klubu na svijetu, Manchester Cityju, a to dokazuje njegovu kvalitetu i njegov talent.

Na treninzima je ozbiljan i marljiv, samo mora izbjegavati ozljede. Pred njim je dug put i smatram da ga očekuje uspješna karijera. Uz talent koji ima i naporan rad dokazao je da to zaslužuje. Mora ostati usredotočen i marljiv i truditi se biti još bolji na svakom treningu i u svakoj utakmici. Mislim da će biti jedan od najboljih, a možda i najbolji stoper na svijetu."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.