Dalić je napravio smjenu generacije, ali ovih osam igrača je s njim od početka

Foto: PIXSELL

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je objavio popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja. Podsjetimo, Hrvatska se nalazi u skupini B u kojoj su još Albanija, Italija i Španjolska, a Vatreni će prvu utakmicu odigrati 15. lipnja protiv Španjolaca u Berlinu. Na popisu se nalazi 26 igrača, a izbornik je uputio i devet pretpoziva.

Na samom popisu za Euro nema velikih iznenađenja te je izbornik nastavio sa svojom uobičajenom praksom da na velika natjecanja ne zove igrače koji do tada nisu participirali u reprezentaciji. Jedina prava iznimka od tog pravila je bio Joško Gvardiol koji je dobio poziv na Euro 2021. godine i odmah postao bitan igrač u reprezentaciji.

Osam igrača je s Dalićem od samog početka

Daliću je ovo četvrti popis za velika natjecanja, a zanimljivo ga je usporediti s popisom koji je imao za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji kada je postignut najveći uspjeh hrvatskog nogometa i osvojena srebrna medalja. Izbornik je nastavio ostvarivati odlične rezultate te istovremeno napraviti smjenu generacija.

Ukupno je osam igrača koji su bili na popisu za Svjetsko prvenstvo prije šest godina, a koji su se i danas našli na popisu: Luka Modrić, Ivan Perišić, Dominik Livaković, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Marcelo Brozović, Domagoj Vida i Marko Pjaca.

Posebno je zanimljiv slučaj Pjace koji je u Rusiji upisao tri nastupa i potom bio redovito pozivan do kraja 2018. godine. Međutim, zbog silnih problema s ozljedama, nije ga bilo u reprezentaciji od početka 2019. godine sve do studenog prošle godine kada je ostao na klupi protiv Latvije. Povratak u SHNL mu se višestruko isplatio, na turniru u Egiptu je odigrao jednu utakmicu i sada je ponovno dio reprezentacije na velikom natjecanju kao što je bio na samom početku Dalićevog mandata.

Dalićev popis za Euro:

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Obrana: Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Ajax), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Lecce), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mateo Kovačić (Manchester City), Lovro Majer (Wolfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Feyenoord), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (Salzburg), Nikola Vlašić (Torino)

Napad: Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Ivan Perišić (Hajduk), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pašalić (Rijeka)

Pretpozivi: Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.