Dalić je pomladio reprezentaciju s dvojicom igrača

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ZLATKO DALIĆ objavio je prvi popis reprezentacije Hrvatske nakon neuspjeha na Euru. Izbornik je objavio imena igrača s kojima kreće u Ligu nacija 5. rujna u Lisabonu protiv Portugala i tri dana kasnije protiv Poljske u Osijeku. U skupini je još i Škotska, ali s njom se igra u listopadu. Hrvatska je i dalje u elitnoj, A Ligi nacija. Prve dvije reprezentacije skupine plasiraju se u četvrtfinale, treća igra baraž za opstanak među elitom, a četvrta ispada u drugi razred, Ligu B.

Glavna pitanja bila su: tko će zamijeniti Marcela Brozovića, koji se prošlog tjedna oprostio od reprezentacije, zatim hoće li izbornik zvati nezamjenjivog, ali lošom formom i aferom u Hajduku uzdrmanog Ivana Perišića te kako riješiti problem na oba boka, kako što se tiče bekova, tako i u pogledu krila?

Dalić je morao pomladiti reprezentaciju

Dalić mora pomladiti reprezentaciju. Nakon što je Hrvatska na Euru ispala već u skupini sa samo dva boda u konkurenciji Španjolske, Albanije i Italije, od nacionalne momčadi oprostili su se Domagoj Vida i Marcelo Brozović. Vida je legenda, ali već neko vrijeme nije bio prvotimac, dok je Brozović na Euru bio jako loš, ali je njegov odlazak ogroman hendikep za Hrvatsku jer nema njegovog nasljednika.

Točnije, nema ga spremnog i od ranije uvedenog u reprezentaciju. Očekuje se da Dalić taj problem riješi pozivom Dinamovom veznjaku Petru Sučiću. Mladi (20) igrač nastupao je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a nedavno je promijenio sportsko državljanstvo.

Debitant i povratnik mijenjaju Brozovića

Osim njega, Dalić je za popunu u ovom segmentu u reprezentaciju nakon gotovo dvije godine vratio Kristijana Jakića (27), veznjaka Augsburga. Jakić je pod Dalićem debitirao prije tri godine, ali je zadnji nastup i poziv imao za SP 2022., gdje je odigrao zadnju minutu zadnje utakmice. 

Novi igrač u napadu

Drugi igrač koji je prvi put dobio poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske je Robert Matanović. Mladi (21) napadač Eintrachta iz Frankfurta sjajno je odigrao prošle sezone na posudbi u Karlsruheu. Nakon što je u 32 utakmice Druge Bundeslige postigao 14 i namjestio 7 golova, vraćen je u klub koji je u njemačkoj eliti. 

U odnosu na Euro nema Vide i Brozovića jer su se oprostili, Juranovića i Vlašića jer su ozlijeđeni te još nekoliko igrača koji su otpali. To su Ivica Ivušić, Marko Pjaca i Marco Pašalić. Potonja dvojica su doduše na pretpozivu.

Još jedan igrač je vraćen u reprezentaciju

Umjesto Ivušića pozvan je PAOK-ov golman Dominik Kotarski, a u obrani je još jedan povratnik. Duje Ćaleta-Car zadnji put je bio u reprezentaciji na turniru u Egiptu prije EP-a, na koji nije pozvan.

Pretpozive su dobili još Borna Barišić, kojeg nije bilo godinu dana u reprezentaciji, zatim Toni Fruk te Robert Ljubičić, austrijski Hrvat koji je u siječnju iz Dinama prešao u AEK.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.