Dalić: Moramo proći Dance, zabit će im Mandžo

Foto: Twitter

DAN nakon pobjede protiv Islanda, treće u skupini SP-a, hrvatska reprezentacija vratila se u kamp u Roščino.

U nedjelju u 20 sati u osmini finala SP-a Hrvatska u Nižnjem Novgorodu igra protiv Danske.

Izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare u kampu reprezentacije, nakon što se s tri pobjede plasirao u drugi krug.

"Nismo se puno bavili danskom reprezentacijom ovih dana, znamo da su kvalitetna reprezentacija, ali mi smo za klasu bolji. Imaju Eriksena koji je sjajan igrač, ali imamo tri dana vremena da sve pripremimo. Šanse su 50:50, igrat će se dosta čvrsto, ali imamo vremena za odmor. Sudarit će se dva različita stila igre, a onaj tko se nametne, imat će više šanse." 

Dalić odbija pitanja o četvrtfinalu, gdje Hrvatsku potencijalno čeka pobjednik para Rusija - Španjolska.

"Pred nama je Eriksen, o Iniesti nećemo govoriti sada. Sjajan je, ali ako prođemo Dance, opet se vidimo na press konferenciji."

"Hrvatska je sada stvorila reputaciju veću nego što je imala. Upisali smo tri pobjede, gol-razliku 7:1 i to ulazi u povijest. No, to sada moramo zaboraviti, odnosno moramo to  potvrditi protiv Danske. Ako to ne potvrdimo, pitat će nas - gdje si bio, što si radio...", smatra Dalić. 

"Prvi cilj je bio proći grupu, ali mislim da nitko od nas nije zadovoljan, mi možemo više. Puno se stvari mora poklopiti protiv Danske. Napravili smo puno do sada s ove tri pobjede, ali ako to ne potvrdimo protiv Danske, svi će žaliti. Ako pobijedimo, očekivanja će još porasti, tako je to."

Dočekala ga je nova runda pitanja o najboljem igraču Danske, Christianu Eriksenu, polušpici Tottenhama.

"Luka i Eriksen su slični igrači, Eriksen jako puno znači za Dansku i moja momčad mora se držati zajedno i u tom segmentu . Moramo ga zaustaviti zajedno. Nećemo ga pokrivati čovjekom na čovjeka, cijela momčad mora igrati fazu obrane, to je jedino rješenje, drugo ne postoji."

Mandžo?

"On je dobri duh Hrvatske, on vuče ekipu i daje zadnji atom snage. Još nakon američke turneje sam rekao da će Mandžukić biti prva špica na SP-u. Nedostaje mu još taj gol, ali nadam se da će ga zabiti Dancima. On je naš prvi zid s kojim se branimo."

Pobjedu protiv Islanda Hrvatskoj je donijela momčad koja nikada nije igrala zajedno.

"Da odmah riješimo misteriju, mada ne znam čemu uopće misterija i čemu takve stvari... Fifa nije zvala, niti pritiskala zbog mog sastava. Nije igrala rezervna Hrvatska, svi su igrali dobro i kvalitetno, iako se vidjelo da neki nemaju ritam utakmica. No, ako bude trebalo, vidjelo se da i te igrače možemo koristiti."

Stanje u reprezentaciji?

"Umorni smo, teško je kad izgubiš noć, pa spavanje nadoknađujemo preko dana. Ali već sam rekao, nema tu isprika, došli smo blizu onoga što želimo napraviti."

Blizu čega?

Korak po korak, moramo proći Dansku...

Kako pripremate igrače?

"Dečki su svjesni svoje snage, ne bavimo se drugima, već samo našom kvalitetom. Moramo više i vrijedimo više, ali možda se stvari ne poklope kako mi želimo. Važno je da pružimo maksimum. Svim igračima jučer sam namjerno dao šansu, mjesec dana s nama naporno rade i zaslužili su nastup."

Je li Luka Modrić sam tražio da igra?

"Tri dana prije utakmice sam razgovarao s Lukom i dogovorili smo da odigra pola sata. Nema žutih kartona, znači da nije bilo ni opasnosti, to je bila moja prva ideja. Nakon toga sam razmišljao i razgovarao sa stručnim stožerom i odlučio da Luka ipak započne utakmicu. Sedam-osam novih igrača koji su ušli uz Luku su 20 posto bolji. To je cijela priča i misterij oko Luke. On je sam htio igrati pola sata, ali kasnije smo odlučili da igra sat vremena zbog drugih igrača, jer kad je Luka unutra, onda su svi kojima nedostaje ritam - bolji. Ma tko bi to mene zvao i tražio da ispadne Luka."

*** Naslov članka je naknadno editiran zbog nenamjernog lapsusa te se ispričavamo čitateljima. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.