Dalić ni riječi o Livaji

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ZLATKO DALIĆ objavio je popis na kojem su 23 igrača pozvana u reprezentaciju Hrvatske za rujanske utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024. Aktualni brončani sa SP-a 8. rujna u Rijeci igraju protiv Latvije i tri dana kasnije u Erevanu protiv Armenije.

Na njemu su dva velika iznenađenja, oba u napadačkom dijelu. Prvo je izostanak Marka Livaje, najboljeg strijelca i igrača HNL-a. Drugo je što je tamo mjesto dobio Matija Frigan. Mladi (20) napadač koji je ovog ljeta ostvario transfer iz Rijeke u Westerlo za 5.5 milijuna eura, pozvan je u jednu od najjačih reprezentacija svijeta nakon samo šest nastupa bez gola za U-21 selekciju i jedne seniorske sezone u klubu. 

Osim toga, Frigan u novom klubu u prve četiri utakmice belgijskog prvenstva nema nijednog gola iako je igrao na svima, a njegov klub iz njih ima samo jedan bod. Dalić uopće nije komentirao što na popisu nema Livaje, nakon incidenta u Rijeci, zbog kojeg je kako je tada rečeno, privremeno napustio reprezentaciju prije dva mjeseca.

Samo je komentirao poziva Frigana. "Sastavu iz Nizozemske priključili smo Frigana kako bismo proširili dodatno napadačke opcije jednim brzim, modernim napadačem iza kojeg je odlično proljeće."