Dalić otkrio tko će zamijeniti Bornu Sosu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BORNA SOSA definitivno neće igrati sutra protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva. Standardni lijevi bek Dalićeve reprezentacije otpao je zbog viroze. Izbornik Hrvatske otkrio je kako će riješiti izostanak Sose, koji je dosad na Svjetskom prvenstvu odigrao sve minute za Hrvatsku.

"Nama trebaju igrači koji mogu istrčati ono što smo istrčali protiv Belgije i protiv Kanade. Nećemo puno pretumbavati momčad. Mijenjat ćemo igrača za igrača. Ako Sosa ne može, tu je Borna Barišić koji radi kvalitetno i koji ga može dostojno zamijeniti. Odigrao je puno utakmica za reprezentaciju i ja mu vjerujem", rekao je Dalić za HRT.

Sosa nije u subotu došao na trening zbog iscrpljenosti, rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak na presici na kojoj su se pojavili Lovro Majer i Josip Juranović. Sosa je trebao biti na toj presici, no umjesto njega je stigao Majer. Sosa je na savjet liječnika propustio trening. Lijevi bek Stuttgarta odigrao je cijele tri utakmice za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu.