Dalić: Puno je grešaka ispred Brozovića i onda ispadne da nešto on ne pokrije

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić stao je pred novinare na konferenciji za medije koja je započela u 11 sati. Hrvatska je jučer, podsjetimo, odigrala 2:2 protiv Albanije u utakmici 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu i tako si, s obzirom na poraz 0:3 od Španjolske u prvoj utakmici, znatno smanjila šanse za osminu finala turnira.

Danas će drugi susret drugog kola skupine B odigrati Italija i Španjolska, a Hrvatska će neovisno o rezultatu te utakmice sigurno ostati posljednja u skupini s jednim bodom i minus tri gol-razlikom. Za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva Hrvatskoj će sada definitivno trebati pobjeda protiv Italije u zadnjem kolu, a ni tada ne bi bila sigurna. Taj se susret igra u ponedjeljak u Leipzigu od 21 sat.

"Brozović je velikan hrvatskog nogometa"

Novinari su izborniku uputili pitanje o Marcelu Brozoviću: "Igrač kojeg se najviše spominjalo je Brozović. Svi vidimo da nije na svojoj razini, je li ranije trebalo reagirati, već nakon Španjolske? Saudijska liga se spominje kao slaba, a Kante je neki dan bio igrač utakmice?"

Dalić je na to pitanje odgovorio: "Brozović je velikan hrvatskog nogometa. Poslije Portugala nismo pričali o tome jer je sjajna bila cijela ekipa. Sad je činjenica da ne funkcioniramo najbolje kao ekipa i onda ni on tu nije najbolji. Nikad nismo gubili ovoliko laganih lopti i onda "Broz, spašavaj."

Moja ideja je bila da s njima trojicom u sredini imamo posjed i da preko bokova pokušamo napraviti nešto više. Brozović je možda u malo lošijoj formi, ali utakmica protiv Portugala je bila dobra, a kasnije tako kako je. Ponavljam, nije cijela ekipa dobra, puno je grešaka ispred njega i onda ispadne da nešto on ne pokrije. Saudijska liga je takva kakva je. On je tamo imao dobru sezonu, ima tamo kvalitetnih igrača, ali ta Kanteova utakmica je dokaz da ta liga nije tako bezvezna. Sve ovo je posljedica čitave ekipe."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.