Dalić razmišljao o Vidi u prvom sastavu za Italiju. On propustio današnji trening

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija odrađuje zadnje pripreme uoči utakmice s Italijom u trećem kolu skupine B Europskog prvenstva. Momčad izbornika Zlatka Dalića u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu mora pobijediti Talijane kako bi osigurala plasman u osminu finala.

Neriješeni rezultat gura je u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika. 

Vida je jedini propustio nedjeljni trening uoči Italije

Hrvatska je na Euru primila pet pogodaka u dvije utakmice: izgubila je 0:3 od Španjolske i remizirala s Albanijom 2:2. Izbornik Zlatko Dalić stoga ima velike probleme u obrani. Kao što smo pisali, jedini siguran izbor je Josip Šutalo, kojem se traži stoperski partner.

Joško Gvardiol je protiv Španjolske igrao na lijevom boku, a protiv Albanije u sredini obrane, pa je upitno gdje će početi protiv Italije. Bude li Gvardiol na boku, drugi stoper trebao bi biti Martin Erlić. 

U kombinacijama je bio i Domagoj Vida, ali on je bos, s ledenim oblogom oko gležnja, napustio subotnji trening. Na današnjem treningu, dan prije ključne utakmice s Talijanima, Vida je bio jedini reprezentativac koji uopće nije trenirao.

Marin Pongračić je također u konkurenciji nakon što je bio prvotimac protiv Španjolske, dok je ogled s Albanijom gledao s klupe. Spomenimo da je Dalićeva dvojba na desnom boku staviti Josipa Juranovića ili Josipa Stanišića, s time da su obojica igrala u prva dva susreta.

Vida je jedan od najiskusnijih reprezentativaca Hrvatske

Vida je jedan od najiskusnijih reprezentativaca Hrvatske, s kojom je osvojio drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima te bio dio momčadi koja je stigla do drugog mjesta u Ligi nacija. S 35 godina je član grčkog AEK-a, u kojem je prošle sezone bio standardni prvotimac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.